Editorial

La moratòria urbanística a la Costa Brava

La comissió d’Urbanisme de Girona ha aprovat aquesta setmana una important moratòria de tramitacions i llicències urbanístiques en una franja de 500 metres i en pendents del 20% que afecta diferents projectes en més d’un miler d’hectàrees al llarg de tota la Costa Brava. La moratòria és una mesura clau i prèvia que Urbanisme no podia ajornar més mentre treballa en la redacció del pla director urbanístic de la Costa Brava. Aquest nou pla és clau per assentar les bases definitives per a la protecció d’un paisatge molt malmès des dels primers anys del turisme a la costa gironina, als anys seixanta i setanta del segle passat. Una destrucció paisatgística que es va basar en una planificació urbanística feta sota el règim franquista i sense tenir en compte criteris moderns de protecció del medi ambient. Amb l’arribada dels ajuntaments democràtics i d’un posterior control per part de la Generalitat de l’urbanisme, els planejaments es van actualitzar però, malauradament, des de sempre s’han arrossegat normatives antigues i drets adquirits que permeten edificar en indrets que, amb criteris actuals, s’haurien hagut de preservar des de fa anys.

La decisió de la Generalitat és valenta i cal celebrar-la, malgrat que, tal com denuncien els grups ecologistes, aquesta arriba tard i no inclou algunes àrees que es voldrien lliures d’edificacions. On el govern haurà de demostrar, però, la seva voluntat de preservar la Costa Brava serà en el nou pla director. Allà, s’hi hauran de concretar les decisions importants de preservació i marcar-hi les possibles àrees on construir, decisions que no haurien d’estar condicionades per pors de possibles demandes ni per les pressions dels promotors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia