Editorial

La indignació dels autònoms

El mantra que ens trobem davant d’una crisi sense precedents, que és veritat, ja no és excusa per justificar el desconcert que està creant el govern espanyol arran de les mesures que va adoptant durant l’estat d’alarma. Quan passa de les grans paraules a la lletra menuda dels decrets, a la gestió real dels problemes, apareixen les incongruències, les contradiccions i fins i tot els nyaps i les injustícies que li minen la credibilitat.

El cas dels autònoms clama al cel. Ahir, el mateix dia que el Consell de Ministres aprovava una moratòria de sis mesos en el pagament de les seves cotitzacions, la Seguretat Social els cobrava puntualment la quota corresponent a aquest mes. El fet ha provocat, lògicament, la indignació d’aquest important sector econòmic, sempre a la cua de les prioritats, malgrat que en són 540.000 només a Catalunya. I ha generat encara més confusió de la que ja havia creat la llista de treballadors essencials, un decret que va haver de ser aclarit l’endemà en una publicació extraordinària del BOE, atès l’embolic originat entre els autònoms. Les paraules de la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, dient que el col·lectiu ha estat atès “de manera especial”, va sonar a broma de mal gust. I l’afirmació que entén que podran reclamar la devolució de la part que els correspongui de la quota del març, ja pagada, és pura improvisació.

Caldrà veure, doncs, amb què, com i quan es concreten les altres mesures socials aprovades ahir, com ara el subsidi per a treballadors temporals i treballadores de la llar, l’assumpció per part de l’Estat de determinats lloguers o la prohibició de tallar la llum, l’aigua i el gas a qui no els pugui pagar, així com els desnonaments. De moment, paraules.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia