Editorial

El respecte per l'entorn com a valor afegit de la vinya

L'intercanvi d'experiències internacionals que es viu a Vilafranca ahir i avui en la segona conferència internacional Ecosostenible Wine és un pas més que demostra la voluntat del sector vitivinícola de Catalunya de trobar valor afegit al producte que es fa des d'aquí. La conferència d'aquest any, centrada en la millora dels processos per optimitzar els recursos energètics i aconseguir una elaboració sostenible i respectuosa amb l'entorn, és una aposta de futur. Els experts busquen maneres de garantir la màxima adaptació de la vinya a un procés de canvi climàtic, però es resisteixen a fer servir aquest concepte per definir la situació. El cert, però, és que busquen i troben, tal com es va poder veure ahir i es continuarà veient avui, respostes a situacions que es poden millorar. Els més de 400 assistents a la conferència demostren que aquesta recerca i els avenços registrats en aquest sector no són debades. El sector vitivinícola català té una clara voluntat de millorar i donar un valor afegit a uns productes d'alta qualitat. Des de la conservació de la vinya el sector garanteix una qualitat paisatgística que també pot anar acompanyada de bones pràctiques i la intenció de l'Incavi de redactar una guia de les millors tècniques és un pas que no hauria de servir només per omplir els prestatges de les institucions. La guia de l'Incavi hauria de ser una eina que donés respostes al pagès i a l'elaborador. Per això, és necessari que l'administració s'impliqui en aquests processos de recerca i que ho faci amb empenta, ja que hauria de ser l'enllaç per donar resposta als petits productors –que són un valor del sector vitivinícola català– i no tenen la capacitat per promoure ells mateixos aquestes investigacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia