Editorial

El PSOE i el PP es tiren la corrupció a la cara

Que els dos principals partits de l’Estat espanyol, que han tingut responsabilitats de govern o que aspiren a revalidar-les, és a dir el PSOE i el PP, estiguin presumptament esquitxats per comportaments corruptes demostra que encara tenen el llistó molt baix en relació amb aquestes qüestions. No hi fa res que repeteixin que tenen tolerància zero amb militants o càrrecs públics que puguin cedir a la temptació de l’enriquiment il·lícit, el que compta és que a la pràctica compleixin aquest compromís, i la veritat és que a la vista dels casos que anem coneixent els controls interns no han estat pas precisament exemplars. Caldrà veure fins a on poden arribar les conseqüències penals de tot plegat, i això ho hauran d’establir les investigacions i els tribunals, però de moment la ciutadania assisteix astorada a un pim-pam-pum que cada dia se supera.

En realitat és igual a quin partit afecti, el que la gent exigeix és que si es descobreixen casos de corrupció s’arribi fins al final i es depurin les responsabilitats dels culpables. Però a ningú se li pot escapar que l’olla que ara es destapa respon a interessos partidistes d’una banda i l’altra amb l’objectiu de mantenir el poder o d’accedir-hi. És especialment fastigós que el tuf de la corrupció parteixi de casos relacionats amb la compra de material sanitari durant la pandèmia. Sobretot que algunes persones, per la seva vinculació política o personal amb càrrecs públics, s’hagin enriquit durant l’emergència sanitària mentre es perdien vides humanes i les empreses lluitaven per mantenir els llocs de treball. Perquè, encara que no sigui il·legal, moralment ja és reprovable. Ara s’investiga la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, perquè al darrere hi pot haver fins i tot un frau a la hisenda pública i això ja entraria en el terreny del Codi Penal. En aquest sentit, el PP hauria d’aplicar-se la mateixa exigència que requereix als rivals polítics. Mentre s’analitza fins a on poden arribar les ramificacions del cas Koldo al PSOE, ha germinat aquesta nova sospita de corrupció al costat d’Ayuso, i el que cal és aclarir del tot fins a quin punt es tracta de males herbes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia