Editorial

La penúltima ridiculesa del TC

L'únic efecte pràctic que de moment tindrà la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre les competències de la Generalitat en matèria d'afers exteriors serà desacreditar una vegada més els magistrats que en formen part. La resolució és una resposta automàtica a l'admissió a tràmit del recurs presentat pel govern espanyol; caldrà veure, doncs, quina és la posició final del tribunal, però una vegada més ha tornat a posar-se de manifest la subordinació de determinades instàncies judicials a la voluntat política del centralisme espanyol. Com s'entén, si no, que altres territoris de l'Estat espanyol estiguin desenvolupant competències similars sense que ningú fins ara hagi vist necessari recórrer a l'alt tribunal? I com es podria entendre que en el passat el govern de la Generalitat presidit per José Montilla impulsés sense cap impediment una viceconselleria d'exteriors que, tal com ha revelat Josep-Lluís Carod-Rovira, fins i tot va gaudir de passaport diplomàtic expedit pel Regne d'Espanya?

El president de la Generalitat ja ha deixat clar que el govern mantindrà la seva política exterior com si sentís ploure i que el conseller Raül Romeva seguirà al capdavant de la conselleria, amb el convenciment que la judicialització del TC no hauria d'entorpir el normal funcionament d'un govern legítim i democràtic. Desgraciadament, aquest serà tan sols el penúltim intent per part del PP d'erosionar el govern català, perquè el TC ja està esmolant una altra resolució encaminada a sabotejar la creació de la comissió d'estudi del Procés Constituent. Una estratègia desvergonyida que no té cap problema a barrejar suposats arguments jurídics amb un joc brut que cada dia rebaixa més la qualitat democràtica del sistema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia