Opinió

LA GALERIA

Governar i agradar

Els governants ja saben que governar i agradar a tothom és pràcticament impossible i que cal ser valent per avançar

Fa pocs dies vèiem com un grup de ciutadans es manifestaven pels carrers de l'Escala contra el projecte de reforma del front marítim al centre del municipi altempordanès. És la mostra més visible del que es troba qualsevol govern quan decideix canvis valents i projectes arriscats. El canvi sempre genera recel i certa temença d'uns quants que preferirien no tocar res. Aquests dies amb la festa major de l'Escala s'ha pogut comprovar com el nou front marítim, pensat per a vianants i que deixa fora del sector els vehicles, és un encert. La nova grada serveix com a colofó de molts espectacles infantils itinerants pels carrers del centre o per seure-hi tranquil·lament i veure-hi passar la gent. De fet, si se'n fes una bona promoció podria ser un lloc privilegiat per veure les postes de sol, a l'estil del tan vist Café del Mar d'Eivissa.

Ara caldria executar la segona fase i els veïns també s'hi oposen. Feta la primera fase, caldria eliminar l'estol de contenidors que coronen ara la vista dels que estan a la platja. Era el primer estiu amb el nou front marítim, però les terrasses en parlaran bé, d'aquest canvi. Fins i tot en dies de calor extrema s'hi veia més ambient que estius precedents i les terrasses no han donat molts dies l'abast, perquè una zona sense cotxes és un lloc millor per prendre-hi alguna cosa. Així mateix, els infants poden jugar sense perill que un vehicle els pugui atropellar. El sobrecost de l'obra sí que és qüestionable, perquè amb diners públics sempre s'ha de ser curós.

El govern va optar per un canvi radical del front marítim i cal valorar l'aposta feta amb tots els elements sobre la taula, perquè sovint és difícil decidir canvis importants i agradar a tothom. Tampoc a Girona va agradar fa anys canviar el mercat bisetmanal cap a la Devesa de Girona i ara sembla que sigui intocable, o que les Fires puguin marxar del gran parc, ara que pràcticament ningú recorda que fa molts anys s'instal·laven en plena Gran Via. Per fer evolucionar les societats sempre cal trencar motlles, prendre decisions arriscades i entomar projectes que desperten recels. Aquest és el sistema perquè a la llarga els pobles i ciutats es transformin i mirin el futur amb més garanties. Per això, els governants ja saben que governar i agradar a tothom és pràcticament impossible i que cal ser valent per avançar cap al futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia