Opinió

Keep calm

El ‘pollastre' d'abril

Al carrer hi ha convocada una manifestació que podria ser un punt d'inflexió de les reivindicacions valencianes, com ha passat al Principat

La frase va ser popularitzada per la vicepresidenta valenciana Mónica Oltra

(Mónica amb accent espanyol, no valencià, que a ella li agrada així). En reacció a l'increïble pressupost general de l'Estat, Oltra va dir que calia “muntar un pollo” i l'expressió ha fet una certa fortuna. Suficient per a mirar amb interès tot el que passarà la setmana vinent, al voltant de la commemoració de la batalla d'Almansa.

Bàsicament hi haurà dos fronts de resposta, l'institucional i el popular al carrer. A les Corts es reuniran de manera extraordinària tots els parlamentaris valencians, els de les Corts Valencianes i els qui seuen al Parlament espanyol. En la primera protesta contra el pressupost, hi va participar també el PP valencià, cosa que estalvia explicacions sobre fins a quin punt és percebut com un insult. Veurem si la setmana vinent continuen al peu del canó o si ja han arribat ordres eficaces des de Madrid i aflueixen la seua crítica. Fins i tot si fos així, però, el missatge d'unitat i reivindicació serà poderós.

I al carrer hi ha convocada una manifestació que podria ser un punt d'inflexió de les reivindicacions valencianes, com ha passat al Principat. La convocatòria d'Acció Cultural del País Valencià s'havia fet reivindicant la nova televisió valenciana i la recepció de TV3 i IB3 però els fets l'han convertit en un clam pel tracte digne que Espanya no dona als valencians. Com tots sabem bé, però, una manifestació esdevé el que els manifestants volen. I serà molt interessant veure què hi passa i en què s'acaba convertint. No cal ser un gran expert per a saber que la reivindicació de la independència serà important però el matís és entendre fins a on arriba i abasta.

Amb una cosa i una altra, doncs, el pollastre està servit i reclama atenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia