Opinió

LA CRÒNICA

Necessitem millorar

El dilluns 19 de juny titulava la crònica “Aprovat just” en referència als dos anys de la legislatura municipal. I em referia a tres aspectes que en aquests moments considero bàsics de la gestió municipal: informació, participació i referèndum. Era una reflexió general a tots els ajuntaments de les comarques de Girona.

Avui només faig referència a l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners. Tinc a les mans un fullet, molt ben presentat, per cert, de les activitats i projectes realitzats durant aquests dos anys i dels projectes a fer. Hem de dir, però, que és una mirada molt més de passat que de futur.

Informació: si abans era un aprovat just, ara després de la publicació de la, diguem-ne, revista municipal i de la reunió del dia 28 de juny per explicar-ho a la població, podem dir que la nota seria un bé. És, però, una llàstima la poca assistència a l’acte. Que després no ens queixem. Es podia preguntar i interpel·lar tant l’alcalde com tots els regidors de l’equip de govern (ERC i MES). Aquest procés d’informació s’hauria de continuar. També seria bo saber les dificultats econòmiques o polítiques per poder realitzar els projectes compromesos en la campanya electoral.

Participació ciutadana: també podem dir que, si en la crònica anterior era un aprovat just, ara podem considerar-ho un aprovat. S’ha creat el regidor de barri i també quatre comissions sectorials. De moment, però, alguns barris no hem rebut cap convocatòria. També ens preguntem qui participa en les comissions abans esmentades. Són comissions només de regidors? Hi participen ciutadans? I si hi participen, com s’ha fet l’elecció? Pel que diu l’informe, sembla que doni a entendre que són comissions de treball dins el mateix Ajuntament, o així es pot interpretar. Els dos anys que queden de mandat, la participació hauria de ser un objectiu important de la gestió de govern.

Referèndum: ni una paraula. El tema no és esmentat ni en passat, ni en present ni en futur. Quina pena! Un suspens clar.

La reflexió que fa el PDeCAT en la revista municipal és absolutament desafortunada i irresponsable. Si no l’heu llegit, no cal fer-ho. En canvi és aconsellable llegir les d’ERC, MES i PSC. La CUP no ha escrit res.

És molt difícil acabar aquesta crònica, que excepcionalment  està dedicada a Santa Coloma, i no parlar del problema de l’aigua i de la riera. L’Ajuntament té fet el projecte d’obrir dos pous més  al municipi. Les obres sembla que estarien acabades  a partir de la primavera del 2018.

El tema de la riera és molt més greu. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha comunicat a totes les persones i empreses que tenen permís d’extracció d’aigua que han de posar verificadors (per saber l’aigua que extreuen). Però és que no hi havia cap control? Tothom extreia l’aigua que volia o podia? Quina vergonya! L’aigua és un bé públic i el bé públic està sempre, dic sempre, per damunt del bé particular. Com és possible que es doni permís d’extracció d’aigua, deixant la riera que passa pel poble pràcticament seca? No hi ha dubte que cal revisar molt seriosament tots aquests permisos.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.