Opinió

Vuits i nous

Franco tirador

“Un home anunciava per les xarxes que mataria Pedro Sánchez

Els Mossos han detingut un home de Terrassa que acumulava a casa armes de caràcter il·legal. Tot ha vingut perquè el col·leccionista va manifestar per les xarxes que amb una peça del material volia matar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i una senyora receptora dels missatges ho va denunciar a la policia. El jutge l’ha enviat a presó preventiva. Un cap dels Mossos ha declarat que tots els indicis apunten que el magnicidi programat i propagat per l’home podia ser real. Mentre aquests indicis no es facin públics a mi em sembla que ens trobem davant un ximple acabat i arrodonit, ja em dispensaran els que s’ho han pres tan a la valenta. Qui manifesta per les xarxes, encara que sigui de forma restringida, que vol occir algú? Qui busca reforços per aquest sistema sempre indiscret sense estar tocat del bolet? Alguns han dit que si s’hagués tractat d’un independentista la detenció s’hauria ofert en directe per totes les televisions i l’unionisme a ultrança n’hauria fet ús i abús per desprestigiar amb més intensitat el sobiranisme. Em sembla una especulació molt contraproduent que no ens hauria ni de passar pel cap. No hem quedat que l’independentisme és pacífic? Qui dels “nostres” voldria matar algú? Qui recopilaria armes per fer-ho? També s’ha dit, hem dit, que l’Audiencia Nacional, que entén de terrorisme, s’hauria d’haver fet càrrec de l’home. Una altra analogia perversa en forma d’interrogant ha sorgit: per què aquesta instància judicial s’ha interessat pels pacífics i pacifistes Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i ha deixat en mans d’un jutge ordinari un terrorista de debò? No ens esverem, calma. Potser han detectat que és un ximple. Sànchez i Cuixart no ho són gens. Ni ximples ni terroristes. Ja quedarà retratada l’Audiencia Nacional quan siguin jutjats. Nosaltres, a la nostra i amb els nostres.

L’home volia matar Sánchez per la seva intenció de treure Franco del Valle de los Caídos. Es veu que no li havien arribat notícies de la possibilitat que la mòmia vagi a parar a la catedral de Madrid, que sempre li seria més assequible que el descampat on es troba ara. Jo no sé què passa però molts dels maníacs i borratxos que deambulen pels carrers acostumen a cridar “Viva Franco”. Els interns dels psiquiàtrics de França es pensen que són Napoleó. Els d’aquí, Franco. Tots dos eren “generalíssims”, però encara hi ha diferències, vive la difference! Al nostre magnicida li han dit llop solitari i franctirador. No tan solitari, si s’anuncia. I Franco tirador, si de cas. La senyora que rebia les seves confidències i l’ha denunciat és d’un partit d’extrema dreta. Un dels seus dirigents ha dit que Pedro Sánchez els deu per aquest motiu la vida. Això no és una casa de bojos, com es deia abans?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia