Opinió

Keep calm

La resposta d’avui

El bloc del 155 continua decidit a fer callar l’independentisme. Però parlarem avui a les urnes. Cal que no les desaprofitem

Quatre diputats i més d’un milió i mig de vots suspesos; la democràcia espanyola continua en caiguda lliure cap a l’autodestrucció. I, en aquesta caiguda, hi arrosseguen les institucions, el sistema judicial, els partits i valors i drets fonamentals com ara la presumpció d’innocència i el dret a la dissidència política.

La decisió de la mesa del Congrés de suspendre els diputats electes empresonats no només ha deixat en paper mullat l’oferta de diàleg, sinó que ha posat al descobert la cara més sòrdida d’un PSOE arrossegat per la dreta espanyolista i d’un Podem que fa quatre dies va donar de franc el seu vot a Batet sense tenir lligada una qüestió que era evident que es trobarien sobre la taula al cap de poques hores.

Aquest nou cop a la democràcia requereix una resposta contundent per part dels demòcrates catalans. Avui, per sort, els catalans tenim l’oportunitat de fer-ho en aquesta doble cita electoral. Avui les urnes poden decidir que la capital del país tingui un alcalde independentista 80 anys després que l’exèrcit franquista en tragués Hilari Salvador, l’últim alcalde republicà que ha tingut Barcelona. Avui els catalans tenim l’oportunitat d’omplir els ajuntaments d’alcaldes independentistes. I avui també tenim l’oportunitat d’enviar eurodiputats independentistes a Europa, en un missatge que no passarà desapercebut al món. L’entrada d’un pres polític a l’eurocambra seria una victòria dels demòcrates per damunt d’un Estat repressor que suspèn, amenaça, coacciona i empresona líders de la societat civil i càrrecs electes. Mai unes eleccions europees havien estat tan transcendentals i alhora tan útils. Cal que no les desaprofitem.

Ho hem vist, no hi ha cap dubte: el bloc del 155 continua decidit a silenciar l’independentisme. I ho ha fet a les institucions, als mitjans de comunicació, als tribunals. Però els independentistes parlarem avui de la manera més contundent que ofereix la democràcia: parlarem a les urnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia