Opinió

Full de ruta

Clavegueres del 17-A

La degradació d’un estat que amaga la vinculació dels seus serveis secrets amb un brutal atemptat és total. I els ciutadans en pagarem les conseqüències. Independentistes o no.

El 17 d’agost del 2017 una cèl·lula terrorista ataca la Rambla de Barcelona i hores després Cambrils. Assassinen 15 persones i provoquen desenes de ferits. Una extensa informació del diari Público acaba de confirmar que el cervell de l’operació, l’imam de Ripoll, Abdelbaki es Satty, va treballar com a informador per al CNI fins al mateix dia de la seva mort. I les preguntes suren: quines són les implicacions dels serveis secrets espanyols en el brutal atemptat? Si tenien perfectament identificats els membres de la cèl·lula terrorista, seguien els seus moviments i els escoltaven les comunicacions, per què no els van detenir i van evitar l’atemptat? Resulta evident que sabien de l’existència de la casa taller de bombes d’Alcanar. El seu imam confident hi residia. Per què no es va reaccionar ni tan sols en el moment que el xalet canareu va volar per l’aire la nit abans dels atemptats? Era un indici més que evident de la perillositat d’uns personatges perfectament identificats i localitzats. No podem oblidar com es va posar els Mossos en una diana mediàtica amb informacions fosques sobre si la policia catalana havia rebut un avís o no un avís de la imminència d’un atemptat. Caram! Aquells mitjans que especulaven sobre això callen ara sobre el fet que les forces policials espanyoles tenien més que un avís difús. Coneixien tots els detalls de la cèl·lula terrorista. No soc pas partidari de les teories conspiranoides. Però el silenci mediàtic fora de Catalunya, el vet polític del PSOE, el PP i Cs a qualsevol investigació d’aquests fets i la inacció de les forces policials i judicials, no només són lamentables, sinó que obren la porta a qualsevol hipòtesi. La ciutadania en general, però sobretot les víctimes, es mereixen explicacions. Perquè seria molt greu arribar a la conclusió que estem davant una branca més d’aquesta extensa claveguera de l’Estat que aquest cop va anar massa lluny. Mentrestant, el conseller d’Interior que va afrontar l’atemptat, Quim Forn, és a la presó. I el màxim comandament dels Mossos que van neutralitzar l’escamot de la mort, el major Trapero, juntament amb la seva cúpula policial, estan processats. Escàndol i vergonya són paraules suaus per definir tot aquest afer. La degradació d’un estat que actua d’aquesta manera és total. I els ciutadans en pagarem les conseqüències. Independentistes o no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia