Opinió

Full de ruta

Un balcó de Sanchinarro

Mentre la soprano Alberdi regala la veu als veïns de Barcelona, aquí s’imposa l’himne d’Espanya i el ‘¡Que viva España!’ d’Escobar, i cap visca! a viròlegs ni sanitaris

Aquest article seria impensable sense una epidèmia. Què hi pot haver més antiperiodístic –i més mandrós– que un periodista relatant el que veu per la finestra o pel balcó d’un barri del nord de Madrid? El coronavirus, però, invita a demanar a lectores i lectors la llicència que sense la pel·lícula del confinament no existiria. Al barri de Sanchinarro ha arribat el vídeo de la soprano Begoña Alberdi entonant l’ària del Libiamo de La Traviata des del balcó per regalar la seva veu als veïns del carrer París i dels carrers limítrofs. Pensar que el que es viu en un carrer de Barcelona es pot copiar al nord de Madrid potser és una utopia, però calia comprovar-ho obrint el balcó a les vuit del vespre. I el que dilluns era l’ovació al personal sanitari, aquí ha evolucionat. L’ovació inicial es manté, però aviat va entrar a la partitura l’himne d’Espanya a tot volum. I la cosa no va quedar aquí. Al segon dia l’himne d’Espanya va anar seguit del ¡Que viva España! de Manolo Escobar i al tercer s’hi va sumar el tema Resistiré del Dúo Dinámico. Però Pedro Sánchez no diu que “el virus no respecta mapes ni fronteres”? Doncs fa cinc dies que estem confinats i això amenaça de convertir-se en una gala estiuenca de La Década Prodigiosa. A les vuit del vespre no es pot abandonar el teclat de les informacions per suggerir lemes i eslògans, però... Per què no es crida això: “Visca el doctor Fernando Simón!”, “Visca la viròloga Isabel Sola!”, “Visca el viròleg Luis Enjuanes!”, “Visca la caixera del supermercat!”, “Visca els sanitaris de l’hospital Severo Ochoa!”, “Visca els cuidadors i les cuidadores de la residència Monte Hermoso!”, “Visca la sanitat pública de Madrid!”. No es tracta d’un “Visca els equips d’infeccions de Vall d’Hebron i Germans Tries!” o un “Visca Oriol Mitjà!”, es tracta d’alguns visca! pròxims. Però l’himne, Escobar i el Dúo Dinámico són els hits. Posats a demorar el decret de l’estat d’alarma, el Consell de Ministres podia haver fixat l’obligat confinament d’una soprano o d’un tenor per cada bloc de pisos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia