Opinió

LA GALERIA

Fernando Malone

Ha mort Fernando Perea, guitarra de Contraseña i d’El Secreto de Dorothy Malone

Trista casualitat: parlava fa dos dilluns de Contraseña, el primer grup gironí de rock que va gravar un elapé als anys vuitanta, i dilluns passat va morir als 63 anys el seu guitarrista, Fernando Perea, que també ha estat component durant les tres últimes dècades del grup El Secreto de Dorothy Malone. El lloretenc After Pep (veu i baix) i Miguel Sánchez (bateria) i Fernando Perea, que vivien a Vidreres, eren el nucli d’aquesta banda formada el 1990, per la qual han passat puntualment altres músics. No queda clar l’origen del nom, ni tan sols per a After Pep, únic supervivent del trio: es podria pensar que és un homenatge a aquesta actriu del Hollywood clàssic, però també es parla d’una combinació entre el nom d’una gata que voltava pel local d’assaig, la tal Dorothy, i el cognom del jugador de bàsquet Karl Malone. El secret?

La qüestió és que durant gairebé trenta anys, El Secreto de Dorothy Malone no ha parat de tocar, amb algunes èpoques en què les obligacions familiars van reduir la seva activitat escènica, però no la més amagada, la del local d’assaig. After Pep calcula que van arribar a acumular un centenar de cançons, la majoria pròpies, de les quals en van triar tretze per al seu únic disc, plantejat gairebé com un recopilatori i titulat, en conseqüència, 13 temas sin futuro vol. 1 (2017), que van gravar al Soundclub Studio de Salt, amb Lluís Costa, i es pot trobar en plataformes com ara Spotify. Gravat després de la mort de Miguel, el maig del 2016, és una gran disc de rock sense gaires filigranes, contundent, directe i molt recomanable. Prèviament, havien gravat una maqueta en casset, el 1992, que va funcionar força bé –en van fer una segona edició– i ara es pot escoltar a Youtube . El 1995, el grup també va aportar un parell de temes a un disc col·lectiu benèfic, 1r Festival de Música Jove per l’Esclerosi Múltiple , amb altres grups selvatans. En el seu currículum consta que el trio va ser per una nit Contraseña, quan van acompanyar Javi Pérez, el cantant del grup –llavors gairebé dissolt–, en una concentració de rockers a Victòria.

El dissabte 12 de maig del 2018, just dos anys després de la mort de Miguel, va tenir lloc al Teatre de Vidreres un concert d’homenatge al bateria, en què els seus companys van estar acompanyats per músics d’altres grups vidrerencs i per Javi Faraón Pérez, vingut des de Madrid per a l’ocasió. Sobre el futur d’El Secreto de Dorothy Malone, After Pep només té clar que Fernando també tindrà el seu homenatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.