Opinió

Keep calm

Projecte Emma

En aquests temps tan complicats que ens toca viure, hi ha projectes que et permeten ser una mica més optimista. Fa uns dies, una amiga em va trucar per explicar-me, il·lusionada, una iniciativa que fa temps que està en marxa a les Terres de l’Ebre i que la crisi provocada per la Covid-19 ha obligat a anar posposant i retardant. S’anomena Projecte Emma i aglutina des de la Fundació Doctor Ferran i els investigadors de l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta fins a diverses empreses de la zona, passant per les entitats d’una societat civil molt mobilitzada i les més de tres-centes dones que participen en l’assaig. Dones! I tant, perquè aquest projecte tan ambiciós, tan solidari i tan bonic es proposa, des de l’Ebre, avançar en la investigació del càncer de mama de cara a millorar tant els tractaments que existeixen actualment com augmentar l’índex de supervivència de les persones afectades per aquesta malaltia.

El projecte va començar el mes de gener d’enguany i, poc després, la Covid-19 va obligar a hivernar-lo. I just quan tornava a renéixer i la cosa començava a agafar embranzida, aquesta segona onada que ens té a tots amb l’ai al cor ha tornat a aturar algunes de les moltíssimes activitats que hi havia programades arreu de les Terres de l’Ebre per fer arribar un missatge de compromís i esperança a tota la població. Però, encara que sigui des de casa –des de més al nord o més al sud d’aquest Ebre– i amb el cor en un puny, sempre tenim la possibilitat de participar d’aquesta iniciativa. És molt fàcil, només cal entrar al web projecteemma.org i mirar quina és la millor manera de col·laborar. Jo ho acabo de fer. Val la pena!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia