Opinió

A la tres

No ens feu perdre el temps!

“Cansa perdre el temps fent gestions perquè l’administració no creua les nostres dades

Posem que vols fer el passaport a un menor. Demanes cita prèvia i què necessites i et diuen que cal un certificat literal de naixement. Vas al jutjat a demanar-lo, prèvia cita prèvia. Per a què és? Per al passaport, dius. Té el document d’identitat?, et pregunten. Sí. Llavors no cal, et diuen. Segur?, insisteixes, perquè la policia t’ho ha deixat molt clar. Un moment, que ho consulto, et diu la funcionària, atenta. Ve la seva superior. Sí, sí que cal perquè la policia no creua les dades entre el document d’identitat i el passaport. Posem que has de refer un empadronament que vas haver de canviar perquè la llei t’hi obliga si vols aspirar als ajuts de la dependència. Ui, doncs la seva dona l’ha d’autoritzar i aquí, al padró, no consta que sigui propietària, et diuen. Doncs fa uns 15 anys que paguem la hipoteca entre els dos. Un moment. Ah, sí, al cadastre diu que tenen el pis al 50%. Cap problema. És que les dades no es creuen?, pregunto. No.

Són només dos exemples. Volem enviar satèl·lits a l’espai però som incapaços de creuar les dades més bàsiques, excepte si aquestes afecten Hisenda, és clar. La famosa finestreta única no ha de ser només per a les empreses, ha de ser per a tots. Tenim una carpeta electrònica de salut (única manera de comunicar-te amb un metge o infermera de primària en els temps que corren), tenim una carpeta dins del sistema del teu ajuntament per fer tràmits, estem donats d’alta a la signatura digital o a l’Idcat o al que sigui... però després les administracions t’obliguen a perdre hores i hores, a fer tràmits absurds perquè ells no creuen les teves dades. Bé, de fet, la policia espanyola no les creua ni entre els seus propis serveis.

El ridícul monumental que ha fet el nostre govern aquesta setmana amb els ajuts als autònoms va molt més enllà i té a veure amb incapacitat de gestió i amb la manca de recursos, però, com pot ser que els autònoms hagin de competir per un ajut i que aquest no pugui ser atorgat directament per l’administració, que n’hauria de tenir totes les dades? Altra cosa és què, en aquest cas, l’administració hauria d’haver estat l’estatal, la que només els ha apujat la quota mentre riu entre dents de la mala gestió catalana.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.