Opinió

15 són 15

Hidrogen verd i brots verds

Aquest novembre, s’ha presentat a Tortosa un projecte estratègic de territori intitulat “Hidrogen Verd Catalunya Sud”. L’hidrogen verd és un combustible que prové d’energies renovables i substitueix els combustibles fòssils usats actualment. El projecte proposa la implantació d’un sistema complert 100% renovable alhora participatiu, circular, eficient, social, ètic i arrelat al territori. La infraestructura inicial s’estén a les comarques de l’Alt Camp, Conca de Barberà, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Montsià, Ribera d’Ebre i Segrià i, si els té interès, en poden trobar informació de la mà d’experts en el següent enllaç de l’acte de presentació: https://www.youtube.com/watch?v=ULAUxo9dki0.

Nosaltres ens hi referim pel valor que té de resposta a l’emergència energètica en què estem immersos i perquè, en les circumstàncies que tenim el planeta, no podem passar per alt cap projecte que busqui trobar-hi sortida. Entenem que en aquests temps farcits de canvis que demanen reconsideracions, replantejaments, noves estratègies i que ens interpel·len a títol personal i col·lectiu hem de defugir la comoditat d’instal·la-nos en el ‘laissez faire’ que de retop, ai las!, dona ales a qui ho nega tot.

D’aquí aquest article que es proposa de cridar-los l’atenció i que aprofito per desitjar-los que els provin les festes de Nadal, que les puguin celebrar tant com sigui possible i amb el mínim de restriccions per la pandèmia i que el nou any ens porti, encara que sigui lluny i minúscula, la llum que permeti albirar canvis de tendència i espurnes d’esperança tan necessaris per afrontar dignament -no com a penyores de tripijocs i de desercions interessades- el tracte humà a les persones, l’emergència energètica, l’emergència climàtica, el reconeixement just i amb garanties de la nostra identitat nacional, l’amnistia per als represaliats pel procés... en fi, brots verds d’humanitat de què estem tan faltats!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia