Opinió

De reüll

El que encara no sabem

Què passaria si el TEDH sentenciés a favor dels líders del procés?

Fa un any, Donald J. Trump era encara president dels EUA. En funcions, això sí, i atrinxerat a la Casa Blanca negant-se a acceptar la victòria del demòcrata Biden a les presidencials de novembre. Ara sabem que el pitjor encara havia de venir, quan el líder republicà va enardir les masses amb la teoria del frau electoral aplanant així el camí cap a l’indigne assalt al Capitoli.

Fa un any, Alba Vergés era encara consellera de Sanitat i Salvador Illa, ministre del ram al govern d’Espanya, i arribaven a Catalunya les primeres vacunes contra la covid-19. Ara, que ja anem per la tercera dosi, sabem que els vaccins han servit per reduir el nombre de casos greus i de morts pel virus, però que encara no podem donar per eradicada la pandèmia.

Fa un any, els líders del procés eren encara a l’exili o tancats a la presó, aquests últims en compliment d’una sentència dictada pel Tribunal Suprem. Ara sabem que, sis mesos després, la pressió judicial d’Europa propiciaria els indults de Pedro Sánchez, els que anunciaria al Liceu en nom del “reencuentro”. Una pressió com la que s’espera que podria provocar una sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) contra les condemnes per l’1-O. Però això, el que podria passar o no, encara no ho sabem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia