Opinió

opinió

On visc?

La resposta va ser unànime: a classe no ens ensenyen ni ens expliquen aquestes coses

Estic segura que molts de nosaltres hem tingut la visita d’algun familiar o d’algun amic a qui hem volgut ensenyar la ciutat o el poble. I de segur que molts de nosaltres, encara que ens costi reconèixer-ho, hem hagut de córrer a buscar informació per poder planificar una bona visita i poder explicar la seva història, els detalls de certs indrets o alguna curiositat.

Fa uns dies, en una divertida conversa amb uns joves, se’m va ocórrer comparar la seva gran aventura amb el cràter del volcà de la Crosa. Hauríeu d’haver vist la seva cara de sorpresa. I ja em veieu a mi desconcertada i sense entendre com podia ser que aquests vailets no haguessin sentit parlar del volcà de la Crosa! Per què ho desconeixen? Els vaig preguntar, amb una mica de picaresca, que com era que no estaven més atents al que explicaven a classe. Que on quedava la seva curiositat per saber més i més de tot allò que els envolta! La resposta va ser unànime: a classe no ens ensenyen ni ens expliquen aquestes coses. Mare meva! Quantes hores de tutoria es podrien aprofitar per fer sortides per la ciutat i els seus voltants, i enamorar els joves amb els seus atractius! Explicar-los i documentar-los el lloc on viuen. Fer que estimin les seves arrels. Quantes classes de matemàtiques es podrien fer calculant les mesures d’un pont, l’alçària d’un edifici, la distància i el temps entre dos punts importants de la ciutat, tot aprofitant per donar-los una pinzellada de la seva història. Quantes classes de geografia, d’idiomes o de dibuix es podrien amenitzar passejant, observant els carrers, les places o les fonts de la ciutat. Una altra manera de fer, molt més enriquidora i divertida per als alumnes de com es fa ara.

Conèixer i estimar el lloc on viuen és una manera, l’única, potser, que tenen aquests joves que tant em van fer riure de participar a decidir com volen la seva ciutat i el seu territori. Estimar i conèixer el lloc on viuen ajudarà, a ells i a nosaltres, a tenir una ciutat més amable, més enriquidora i dotada de totes les eines necessàries perquè tothom se la senti seva. Una ciutat sense fronteres ni barreres, més accessible i, sobretot, amb un projecte de futur sòlid, atractiu i amb garanties d’èxit.

Com sempre, és la nostra feina, la nostra responsabilitat i el nostre millor llegat, engrescar-los i ensenyar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia