Opinió

De reüll

L’ecoansietat existeix

L’últim informe anual del Fòrum Econòmic Mundial de Davos, donat a conèixer la setmana passada, admet que només un futur de col·laboració i decreixement podrà fer front a la “policrisi” que ha creat el capitalisme. Aquest fòrum, com saben, no és una plataforma d’activistes que pateixin d’ecoansietat, sinó dels principals líders econòmics, que no dibuixen un futur gaire optimista per als pròxims anys. Ans al contrari. L’informe dibuixa quatre escenaris per al 2030, i ni el més optimista se’n salva, de la crisi climàtica i l’esgotament de recursos. La diferència és en les polítiques que reclamen aplicar, i cal dir que l’escenari optimista aposta per la col·laboració entre països, la intervenció en els mercats, l’economia circular regulada pels governs i reduir l’extracció de recursos i les emissions associades. El més semblant a reduir la demanda i preservar els recursos. En cas contrari, sobreexplotació, contaminació i gana.

Més inaudit és que l’informe es conegui quan el govern català negocia un pressupost en què les monedes de canvi són l’ampliació de l’aeroport del Prat, el centre d’oci Hard Rock i la B-40, actuacions dissenyades al segle passat i que arriben al bell mig d’un escenari de catàstrofes sense cap mena ni de reflexió ni de raonament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia