Opinió

Marea alta

Aquesta gent...

Què té el català que fa tanta por? Una llengua minoritària, que pràcticament només es parla en la intimitat, que s’ha perdut als patis i als passadissos de les escoles i, en algunes escoles, s’ha perdut fins i tot a les classes de català... Què té que fa tanta por per haver de preparar tanta munició per acabar d’enfonsar-la?

Els governs del PP i Vox a les Illes Balears, al País Valencià i a Aragó només fan que confirmar el valor de la llengua pròpia d’aquests territoris. Continuen en el procés de conquesta i el seu objectiu és continuar matant fins a la victòria definitiva. I matar vol dir això: matar la llengua i la cultura implícita d’aquests llocs, matar una manera de pensar que no identifiquen com a afí, matar un saber, una manera de veure i interpretar el món. Els governs del PP i Vox a les Illes Balears, el País Valencià i Aragó confirmen el poder d’una llengua que va sobreviure a la Guerra Civil i la postguerra, a una dictadura de 40 anys i a una transició que no ha acabat... i hi ha moments que dubto que hagi arribat a començar. I quan aquesta llengua està més amenaçada que mai, amb una allau d’impactes que arriben als joves a través de les xarxes socials, ells confirmen que no volen saber res d’aquesta cultura ni dels que la representen. Però, qui vota aquesta gent?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia