Opinió

De reüll

Promeses

Dels 480 milions d’euros dels fons Next Generation que la UE ha destinat a Catalunya a través de l’Estat per a la rehabilitació energètica d’habitatges i edificis, se n’han autoritzat 12 fins ara. El termini no s’acaba fins al 2026, però estem just a l’equador del pla, que va començar l’any 2020. La complexitat i la lentitud administrativa a l’hora de resoldre els expedients s’ha convertit en un fre perquè els ajuts arribin a la ciutadania, i el perill és que els 468 milions restants acabin sent part d’un titular de premsa, una nova promesa mai complerta.

Si aquests recursos no troben a qui anar destinats, no només es perdrà una subvenció milionària, sinó que Catalunya perdrà una oportunitat històrica per fer un pas endavant en el procés de transformació energètica. De moment, s’han resolt uns 1.500 expedients i n’hi ha uns 2.500 en espera, quan a Catalunya al voltant de 2,8 milions d’habitatges tenen deficiències energètiques confirmades.

Mentrestant, en llocs com el País Basc, el mes de juny passat ja van anunciar que s’havien acabat els fons i el govern ha anunciat que confia aconseguir nous ajuts el 2024. I, a Madrid, ja han ampliat el paquet amb 50 milions més.

Catalunyaaa! Hi ha algú? Què estem esperant?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia