Opinió

De set en set

No en el seu nom

Van punxar en la manifestació del 2021 contra els indults davant de la delegació del govern (200 persones), i van punxar a la plaça Sant Jaume el gener passat amb la protesta contra la reforma del Codi Penal (500 persones), però el nacionalisme espanyol no defalleix: avui ho tornen a intentar a Barcelona amb una convocatòria contra l’amnistia.

Feijóo, Abascal, Díaz Ayuso, el sindicat policial Jupol, Convivencia Cívica Catalana i una llarga llista d’unionistes d’aquí i d’allà assistiran a l’acte de Societat Civil Catalana exercint el seu dret a manifestació. Una protesta que porta per títol “No en mi nombre”.

Efectivament, si la negociació de Sánchez amb els independentistes catalans va bé i s’aconsegueix l’amnistia, no serà en nom dels polítics que, paradoxalment, estan en contra de la negociació política. Tampoc serà en nom de Rodríguez Ibarra, que ha comparat l’amnistia amb una violació, ni en nom de tots els qui, des de les seves talaies, atien la catalanofòbia. Sinó que serà en nom d’aquells que tenen una mínima cultura democràtica, que prefereixen la negociació abans que la repressió i que creuen que els conflictes polítics s’han de resoldre políticament. Un col·lectiu que, segons les enquestes, a Catalunya representa més d’un 80% de la població.

En espera de saber, doncs, quants milers (o centenars) de persones omplen avui el passeig de Gràcia de Barcelona, ja podem afirmar que la manifestació unionista ha aconseguit una cosa: fer bons els socialistes que, davant d’una dreta intolerant i reaccionària, semblen demòcrates de pedra picada que mai han votat cap 155.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia