Opinió

Som 10 milions

La polèmica adopció reial

Podria ser el guió d’un film d’Almodóvar. Malauradament, Pedro ha emigrat a Hollywood

La cosa va així: el Consell de Mallorca ha parat esment a una associació pseudonobiliària anomenada Hermandad Nacional Monárquica de España, que demana fer filla adoptiva la princesa d’Astúries, Elionor de Borbó. El govern de Mallorca, format pel PP i Vox, no sols ha fet cas de la petició, sinó que, a més a més, vol fer coincidir la cerimònia d’adopció amb la diada postissa de Mallorca, el 12 de setembre. Anem per parts.

Primer, la Hermandad Nacional Monárquica de España, que nomena cavallers i dames i concedeix medalles i grans creus, amb les quals premia, segons el seu criteri, la lleialtat monàrquica, els serveis al Regne d’Espanya o la constància al servei de la Corona i que, també, atribueix als seus premiats el dret a utilitzar el tractament d’Excel·lentíssim o Il·lustríssim, no té l’aval de la Corona.

Segon, el PP i Vox varen canviar la data de la Diada de Mallorca del 31 de desembre al 12 de setembre perquè estan obsessionats a erradicar la llengua i la cultura pròpies, en definitiva, tot allò que ens defineix com a poble.

El dia 12 de setembre de l’any 1276, Jaume II va jurar les franqueses del regne. L’acte en si era un simple tràmit que es feia cada vegada que un nou monarca era coronat, sense més transcendència. En canvi, el 31 de desembre, que és la data més rellevant de la història de Mallorca, és el dia que Jaume I va conquerir la ciutat de Madina Mayurqa. La festa del 31 de desembre se celebra de manera ininterrompuda des del segle XIII i, de fet, és la commemoració civil més antiga d’Europa que es fa per recordar l’origen d’un poble.

La dreta i la ultradreta fan cas d’una germandat amb la qual “ni els actuals reis, ni Joan Carles, ni Sofia ni la Casa del Rei mantenen cap vincle; la mateixa Casa del Rei va denegar el 2013 a aquesta germandat l’ús del terme reial perquè no complia els requisits, i el 2014 tampoc va acceptar que nomenassin germans grans els reis”. Aquest fet el recull un article de l’ABC l’any 2018. Tot i les negatives rebudes per la Casa del Rei, la germandat continua intentant aparentar una relació amb la Corona. Llavors, un dels germans era l’expresident del govern balear José Ramón Bauzá, que decretà el Tractament Integrat de Llengües i provocà una vaga de docents sense precedents i la manifestació més massiva de la història de les Balears.

El mitjà espanyol conservador i monàrquic esmentat amolla pestes contra les entitats pseudonobiliàries dedicades a distribuir “falsos títols nobiliaris i altres reconeixements de noblesa mancats de suport legal”, lamenta el buit legal per combatre-les i demana modificar la llei.

Potser el PP i Vox no s’han adonat del pseudo-. Mentrestant, el partit ecosobiranista ja s’ha armat: votaran en contra del nomenament de filla adoptiva perquè “el seu mèrit és passar un parell de setmanes de vacances a Mallorca com fan milions de turistes”. I han engegat la campanya: “Mallorca no té rei, ni reina tampoc.” Així, si hi ha adopció, serà sonada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia