Articles

Els 7.000 milions i la sardana

D'AVUI.cat

Emprenem la recta final del finançament: Solbes injectarà 7.000 milions d’euros en un nou sistema on, per definició, tothom hi ha de guanyar. Ara: ¿es pot concebre que Catalunya hi guanyi 3.800 milions (xifres de la Cambra de Comerç) i la resta d’autonomies juntes 3.200? No. Per tant, tot podria acabar amb 1.500 milions. Una almoina.

I no pot ser d’altra manera, si la part catalana (el PSC) no té cap força per negociar un cop aprovats els pressupostos. Montilla i Castells insisteixen que sí que hi ha força: que poden amenaçar de dir no al nou sistema. Però l’argument no s’aguanta. Perquè a Zapatero no li aniria malament que Catalunya digués que no: fóra la prova del cotó que no ha cedit al “chantaje de los nacionalistas”, que el sistema és solidari “como una patena” i que no “suena a sardana” (com temia la castellanolleonesa Pilar del Olmo).

Zapatero només necessita tres sís per aprovar el finançament: Chaves (i, rere seu, tot el PSOE), i Esperanza Aguirre i Camps (per desactivar les objeccions del PP). Montilla? En aquest assumpte, és un zero a l’esquerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.