Articles

País Vaticà

El Vaticà és l'estat més petit, ocupa un 0,0001% del total del món. La superfície no arriba al mig kilòmetre quadrat (0,44 km

2
) i el perímetre de les seves fronteres es pot recórrer tranquil·lament en menys d'una hora perquè només fa 3, 2 km. Si el Barça suma el seu patrimoni (Camp Nou, Miniestadi, Ciutat Esportiva) segurament s'aproxima a aquesta xifra i qui sap si algun dia pot convertir-se en un estat independent associat a les Nacions Unides. Els altres requisits ja els té: govern, bandera, himne... El Vaticà també té un himne, una marxa papal que va compondre Gounod i que sembla concebut per a la solemnitat d'un lliurament de medalles esportives. Llàstima que no soni mai als Jocs Olímpics perquè els i les atletes vaticans no solen participar-hi.

La Wikipedia explica que la forma de govern del Vaticà és una monarquia absoluta teocràtica i, segons en quin idioma es fa la recerca, es matisa amb adjectius com electiva, eclesiàstica o vitalícia. La població és de 829 persones i la densitat, de 1.877 habitants per km

2
, per sota de Macau, Mònaco, Singapur i Hong Kong. La religió oficial és la catòlica i les llengües són l'italià, el llatí, el francès, l'anglès i d'altres. La població està composta per italians, suïssos i d'altres. I el PIB per càpita es de 357.000 dòlars, el 179è país del món.

Busco més dades demogràfiques i econòmiques a The World Factbook, de la Central Intelligence Agency, ço és, la famosa CIA. Conté informació detallada de tots els països, i de la Holy See (Santa Seu) diu, a l'apartat Indústria, que es dedica a “imprimir llibres i segells, encunyar monedes i medalles, fer mosaics i uniformes i també a la banca mundial i a activitat financeres”. Quant a la població, especifica que en el transcurs de l'any 2010 ha crescut un 0,004%, però no especifica res més. Ens quedem, doncs, amb les ganes de conèixer la piràmide de població del Vaticà, desglossada amb els corresponents segments d'edat i sexe. I queda pendent de resoldre el misteri de la taxa de natalitat. Ni la CIA, que ho sap tot, en té constància. Perquè deu ser l'únic país del món que es reprodueix per espores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.