Articles

Apunts

Rambla

L'Ajuntament de Barcelona no para de sorprendre'm. He escrit un verb políticament correcte, i no el que escau, perquè si no el director em renya. Ara resulta que després d'invertir 250.000 euros en el disseny d'unes noves parades a la Rambla, diu que tot plegat no li agrada. En aquestes parades, que ara es venen gelats, coques i dolços, abans es venien animals, una activitat prohibida, i per això es van haver de reconvertir. Com que l'Ajuntament no està content amb el resultat, ara vol negociar amb els propietaris per comprar-los les llicències (el terme tècnic és amortitzar) i fer-los fora. D'això, abans se'n deia “alcaldada”.

Els comerços dels laterals han aplaudit la decisió. Diuen que les noves parades no tenen un disseny de qualitat i que treuen visibilitat. I d'això, se n'adonen ara?

La regidora de Ciutat Vella, Assumpta Escarp, afirma que la decisió municipal pretén “reordenar” la Rambla, per millorar-hi “l'espai públic, la mobilitat i la qualitat”. Excel·lents intencions; però sense comptar que tindran un important cost en diners públics, em pregunto si després no els tocarà el rebre a les parades de les floristes, als quioscos i fins i tot al punt d'informació turístic municipal. Serà aquesta la segona alcaldada a la Rambla?

Ara, que si jo fos propietari d'una d'aquestes parades, dormiria com un sant. Tenint en compte el temps que ha passat entre el moment que es va prohibir la venda d'animals i la reconversió exacta dels negocis, ara en qüestió, el més fàcil és que s'hi puguin jubilar sense angúnies. Ells, i els seus fills. Com a mínim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.