Articles

Trossos

President

Artur Mas ja és president de la Generalitat. De fet, ja fa dies que en fa. Des del dia de les eleccions fins a la investidura ha crescut com a personatge públic. El to de les seves intervencions, la solidesa del discurs, la humilitat i el respecte pels altres han puntuat a favor seu en aquest període. Com també ha puntuat la forma de la retirada del president Montilla. Mas arriba a la presidència fort, madur i esperançador. Felicitats.

Sentència

Si Mas ha crescut en aquest període, la realitat ha empitjorat. La sentència sobre el català a l'ensenyament és una amenaça clara. Si perdem la immersió, això s'ha acabat. Acceptar aquesta possibilitat seria anar a aplaudir al propi funeral. Mas té molts reptes a mitjà i llarg termini. Ara en té un a curt: liderar la resposta política i jurídica a una sentència que toca el moll de l'os. No ja del projecte catalanista, també de la cohesió social. Perquè sense català no hi ha cohesió social.

Govern

L'altre repte a curt termini és la llista de govern. Mas com a persona s'ha descobert sòlid i madur. Genera expectatives positives fins i tot en gent que no l'ha votat o que no comparteix aspectes centrals de les seves conviccions. Però el seu primer gran missatge públic com a president serà la llista del govern. La seva capacitat per generar equips valuosos i cohesionats. Els temps van molt de pressa: acaba d'arribar i ja ha de passar el primer gran examen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.