Opinió

opinió

Quina patinada!

CiU s'ha deixat arrossegar per les falses informacions del sindicat CGT

El ple municipal del 28 de gener va aprovar el nou catàleg de llocs de feina de l'Ajuntament de Reus i la modificació de les retribucions dels treballadors que es regeixen segons el conveni col·lectiu i dels professionals que pertanyen a la categoria d'habilitació nacional. Aquest ple, però, estava precedit de l'enrenou creat en alguns mitjans de comunicació locals per part del grup municipal de CiU. Des d'aquest grup, s'ha capgirat un fet absolutament normal com és l'aprovació de l'esmentat catàleg i els increments salarials dels treballadors municipals i s'ha generat una polèmica artificial amb una finalitat clarament electoralista.

L'han ben embolicat, senyor Pellicer. CiU ha fet un ridícul espantós, ja que, o bé per ignorància o bé per neciesa, s'ha deixat arrossegar per les falses informacions del sindicat CGT. CiU va començar a parlar, precipitadament, amb els mitjans de comunicació i va fer greus denúncies sense haver contrastat en cap moment que ja existia un acord amb el comitè d'empresa i la junta de personal sobre els temes dels quals estem tractant. Si volia obtenir informació de primera mà només li calia haver acudit al regidor corresponent; però vostè es va creure la CGT, que més que informació el que els va transmetre van ser rumors interessats.

Precipitadament se'n va a la premsa i comença a explicar una rastellera de falsedats a les quals vull respondre des d'aquest mitjà. Afirma que “l'Ajuntament incompleix la política d'austeritat que predica”, fet absolutament fals, ja que s'actua en cada moment des de la legalitat i la responsabilitat i s'estan aplicant tots els acords presos al ple del desembre, un fet que implica una rigorosa política de contenció en la creació de noves places. Qualifica d'“injustícia l'aprovació del catàleg, ja que es crearan 11 llocs de treball amb persones que ja treballen a l'Ajuntament, que consolidaran el seu lloc de treball”. El catàleg és l'organigrama, no la llista real de llocs de treball. Es creen únicament tres places, dues de les quals de moment no s'ocuparan. Les altres vuit places no són noves, només s'estableix un canvi de denominació. Arriba a denunciar que “els augments de sou arriben als 25.000 euros”. Fals, o no saben interpretar la informació que tenen o la falsegen, ja que en cap moment no s'incrementa a ningú el sou en una quantitat semblant. Destaquen “la irregularitat de les noves places creades a dit”. Arriben a insinuar que les places “són per a persones de la corda del tripartit”. Això no és ni seriós ni ètic. Si hi ha alguna irregularitat, vagin als tribunals. Denunciï de veritat, no tiri la pedra i amagui la mà. Acusen fins i tot el govern municipal de “practicar una política de por amb determinats treballadors”. De què parla? Expliqui-ho o denunciï-ho.

En el ple es va produir un fet curiós, la lloable i intel·ligent actitud del Sr. López Mallol (PPC), que s'abstingué en la votació i rectificà la seva inicial posició de rebuig en conèixer l'opinió favorable del comitè d'empresa i la junta de personal, cosa que el Sr. Pellicer no va saber fer, tot i que penso que deu saber que “rectificar és de savis”; però clar, desconeix el significat de la paraula humilitat… És més, és que s'ha arribat a guanyar la recriminació pública d'un dels diaris en què va fer les seves denúncies. El Sr. Carles Pellicer suspèn fins i tot fent oposició!

Crec que CiU ha actuat en aquest tema amb una frivolitat i una lleugeresa increïbles, basant-se únicament en meres suposicions que posteriorment els fets han confirmat que eren falses. Però costa molt rectificar i demanar disculpes, i més quan el que es pretén és únicament desgastar un govern i anar torpedinant totes i cadascuna de les seves actuacions i iniciatives. Penso que tampoc no han estat suficientment conscients que han pogut perjudicar greument la imatge dels treballadors municipals afectats.

Si us plau, pel bé de Reus, deixin de practicar la infoxicació (és a dir, intoxicació informativa).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.