Opinió

Tensió, tuïts i poemes de Quim Nadal

CiU tensa la campanya amb crítiques als afers econòmics del tripartit (contra el PSC) i alçant la veu en l'àmbit nacional (contra ERC) amb la intenció d'esquivar el debat sobre les #retallades impulsat pels socialistes i ICV-EUiA. Tal com ho fa al míting, la Convergència virtual duu l'atac a la xarxa. L'objectiu: tensar les bases perquè ningú s'adormi ara que tenen a l'abast la gran revolta municipal dels darrers 30 anys. Ahir, va ser el primer dia de gresca al Twitter i les piulades polèmiques, potser amb timidesa, potser sense saber-ne, hi van aparèixer per primer cop. Diumenge, @QuimNadal (PSC) criticava un suposat excés de tensió: doncs, ahir, dues tasses. L'alcaldable de CiU, Xavier Trias, va ser el primer a entrar en el cos a cos al Twitter. Primer intent: “32 anys de govern dels mateixos fa que el govern s'apoltroni, és la cultura de l'anar fent”. L'alcalde del PSC Jordi Hereu, o com a mínim el seu equip, no hi entra. Segon intent: @xaviertrias acusa directament a @socialistes_cat “d'omplir-se la boca” amb el transport públic i no fer-hi res. Al segon intent, @Hereu2011 no s'hi pot resistir. Ell, que va dir que començava el dia “acompanyant el fill a l'escola”, va trencar amb un sol tuït la monotonia d'eslògans i anuncis per dir que Assumpta Escarp, la seva portaveu, havia exclamat: “La ignorància de Trias sobre Barcelona ha superat el despropòsit electoral”. El debat, però, no va ser gaire enriquidor. Al vespre, Trias va continuar: “De 10 centres sociosanitaris que havien d'estar acabats al 2007, només n'hi ha un”. I, cinc minuts després, l'exconsellera de Sanitat @MarinaGeli va saltar per afirmar que “la més gran inversió en centres sanitaris a BCN s'ha fet els darrers anys”.

Baralla entre Colomines (Catdem) i Minoves (ERC). L'hiperactivisme tuitaire d'Agustí Colomines, president de la Fundació Catdem, vinculada a Convergència, va tensar el debat nacional. Al migdia, va llançar el tuït: “Esquerra es presenta amb el PSOE a Eivissa! Veure per creure!”. I la tuitesfera republicana no va trigar a reaccionar i queixar-se. Primer l'exconseller @Josep_Huguet i, després, i sobretot, l'exsecretari de Cooperació David Minoves, amb un intens duel dialèctic ple de les clàssiques recriminacions patriòtiques entre CDC i ERC.

El #rotlloQuimNadal. Enmig del mal rotllo, Joaquim Nadal va continuar a la seva i va acabar el dia amb un dels tuïts habituals: “Roses vermelles i roses blanques a la mitjana de la carretera d'entrada a Roses. M'aturo a veure el mar abans de fer campanya”. Visca la poesia!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.