Articles

ca montes

Rellotges sicilians

“Els sicilians van de bòlit. Tots els rellotges digitals de l'illa fa un mes que s'avancen”

Els sicilians van de bòlit. Tots els rellotges digitals de l'illa fa un mes que s'avancen de forma sistemàtica entre quinze i vint minuts. Tu agafes el despertador, el poses a l'hora real i al cap d'una estona ja va un quart d'hora avançat. No és broma ni m'ho invente. Està passant de veritat i per a desesperació dels pobres sicilians, que passegen pels carrers amb unes notables bosses sota els ulls, producte de la follia rellotgera.

Ja s'ho poden imaginar que el fenomen ha despertat tot d'explicacions insòlites. De primer van parlar de la bruixeria, els poltergeists i totes aquestes coses tan estranyes en què ningú no creu però que tots en parlen. I ràpidament el Facebook es va omplir d'enraonadors que discutien amb força sobre les raons del tal misteri. 

Les opinions variaven des de l'expiació pels mals de la màfia fins a una imminent fi del món que per algun motiu hauria triat Sicília per a manifestar-se. L'Etna, omnipresent a l'illa, no va tardar gaire a ser culpat també com a responsable d'uns presumptes camps magnètics que podrien estar a la base del fenomen. Algú argumentà que ja va passar una cosa així i, pitjor encara, fa anys quan els rellotges es cremaven. Hi va haver qui va treure Santo Stèfanu al carrer a veure si els rellotges tornaven a anar normal. Però ca. Res de res.

Finalment sembla que la culpa la té el corrent. Elèctric. Si els he de ser sincer, he llegit tots els articles que he trobat sobre això a la premsa local i no he aclarit exactament el com ni el perquè però diuen que les instal·lacions de l'illa són molt antigues i han estat sotmeses a un stress especial mentre es connectava un nou cable submarí que fornirà Sicília des del continent. Segons que entenc, d'alguna manera això ha provocat unes oscil·lacions de potència que han creat unes xicotetes acceleracions en els electrodomèstics, especialment visibles en els rellotges digitals. 

El misteri ha quedat així resolt. Però sense poesia. Santo Stèfanu, l'Etna o el poltergeists eren, mal m'està el dir-ho, molt més interessants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.