Opinió

LA GALERIA

Aturar el Pla de Barris és una decisió errònia

Amb les obres de restauració de les façanes s'ha donat feina als industrials del municipi: paletes, pintors, fusters,...

La congelació del Pla de Barris per part de la Generalitat és una de les pitjors notícies d'entre les moltes de negatives d'aquests dies. Aquest diari oferia ahir un mapa de les comarques gironines amb una vintena llarga de pobles on hi ha actuacions en els barris i centres històrics. Conec la remodelació del meu poble, Llagostera, i la nota és alta. El projecte del Pla de Barris es va gestar durant el govern del tripartit, i s'hi han apuntat i se n'han beneficiat ajuntaments i municipis de tots els colors polítics. Perquè no es tracta només d'una rentada de cara a les façanes dels nuclis més vells, habitualment degradats, ni que s'hagi fet una renovació a fons de les infraestructures, o que s'hagi canviat l'enquitranat per unes llambordes que donen més calidesa a l'entorn; del que es tracta també és que amb les obres de restauració de les façanes, que en el cas del meu poble anaven subvencionades entre un 70 i un 80 per cent del cost total, s'ha donat feina als professionals i industrials del municipi: paletes, pintors, fusters, lampistes, serrallers,... I en els temps que travessem ha permès que empreses de pocs treballadors hagin pogut anar aguantant el xàfec en espera de la bonança que no s'albira a l'horitzó. La millora del paisatge urbà de l'entorn del perímetre de l'antiga muralla és espectacular. Per qui en vulgui saber més i no hi pugui anar a fer una passejada, és recomanable donar una ullada a www.pladebarris.llagostera.cat i escoltar les entrevistes a veïns de la zona agrupades amb el títol Gent del barri 2.0. Són veïns de tota la vida i també veus dels nous llagosterencs, que opinen sobre les obres i les millores que han representat per al barri, i el goig que tenen de viure en un entorn ordenat i net. El total de les obres, iniciades el 2009, està quantificat en cinc milions d'euros, dels quals la Generalitat n'ha d'aportar 3,75 milions. La previsió per aquest any 2012 era fer una nova inversió de 2 milions més, que, òbviament, queda aturada. Per tant, les obres previstes a l'antiga carretera C-65 que travessa el poble no es faran fins que no es descongeli la caixa de la Generalitat, o de l'Estat, o dels qui poden fer que entre uns i altres siguem capaços de tornar a veure brots verds on avui tot són males herbes i males notícies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.