Opinió

ca montes

Canal 9 no paga

Fa molts mesos que circula que Canal 9 no paga
ni el transport de senyal

Aquesta setmana bona part de la comarca dels Ports ha quedat sense el repetidor que enviava el senyal televisiu de Canal 9. La sorpresa ha estat monumental, i encara més quan s'ha sabut el perquè: Iberdrola l'havia desconnectat per impagament. O això semblava. Perquè potser la cosa és encara més greu. Davant la petita crisi organitzada en sumar un segon sensesenyal al tall de TV3, que als Ports va causar gairebé una revolta fa mesos, Iberdrola va treure immediatament un enigmàtic comunicat. Hi negava haver desconnectat el repetidor i només reconeixia haver retirat una “connexió directa a la xarxa que estava sense contracte”. Rere la retòrica s'amagava un fet sorprenent: la caseta del repetidor de Canal 9 l'havien connectat de forma pirata, sense contracte. Com sona. Explicat clar la cosa consisteix que els tècnics de Canal 9 o qui va posar dempeus el repetidor simplement van tirar un cable des d'un transformador cap a la seua instal·lació sense preocupar-se ni per un minut de posar un comptador ni una caixa de registre. Van fer en definitiva allò que tan penalitzat està de connectar-se a la xarxa empalmant un cable i prou.

I des de quan aquesta pràctica tan peculiar? Aquesta és la tercera part de la història, encara més sorprenent que les altres. Perquè segons sembla fa vint-i-tres anys que Canal 9 emet a la comarca dels Ports sense pagar la factura de la llum. Il·legalment, doncs.

L'episodi, gairebé un sainet, diu molt sobre com funciona el país. ¿Durant vint-i-tres anys, com pot ser que ningú ni a Canal 9 ni a Iberdrola no s'haja adonat que no es facturava cap preu per l'alimentació de tot un repetidor de televisió, que dic jo que deu xuclar llum d'allò més? En el millor dels casos la història és profundament sorprenent. Més enllà de l'anècdota, però, ja fa molts mesos que circula per València l'afirmació que Canal 9 no paga ni el transport de senyal. I pel que es veu ara en algun repetidor no paga tampoc la llum. Ostres! si això ho intentés fer jo a casa em sembla que estaria a hores d'ara inundat de multes, amenaces, citacions judicials i advertències. I doncs?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.