Opinió

LA GALERIA

La necessària promoció

Cal pregar perquè
una discussió entre tercers no pugui embrutar, i mai tan ben dit, la bona marxa de Temps de Flors

Si tots estem d'acord que la situació econòmica és prou fotuda i que només les exportacions i el turisme ens permetran aguantar, em sorprenen les reticències que hi ha entre alguns il·lustres representants polítics nostrats sobre la conveniència de fer promoció de les nostres comarques, del Pirineu, de la Costa Brava, o de ciutats com Figueres i Girona, no només arreu del país i de l'Estat sinó, aprofitant les noves tecnologies, arreu del món. L'interès particular dels que s'hi dediquen és que arribin més visitants i/o estiuejants a casa nostra, però també és o hauria de ser d'interès general que sigui així si això reporta més negoci per a les comarques gironines. Gent del sector que hi treballa seriosament alerta que en algun moment s'ha volgut separar el turisme de més poder adquisitiu del que s'havia anomenat despectivament de sol i platja i assenyalen la necessitat d'entendre que totes dues coses poden anar perfectament de la mà. És a dir, que hem de buscar turisme cultural, turisme gastronòmic, turisme del motor, turisme amb valor afegit, que deixa molts ingressos, però que no hem de descartar que aquesta gent també se senti atreta pel nostre clima i les nostres platges.

Per això em sembla de sentit comú que s'aprofiti l'èxit dels nostres cuiners per presentar la Costa Brava a Londres el mateix dia que El Celler de Can Roca tornava ser considerat el segon millor restaurant del món. Però també m'ho sembla que una ciutat com Girona vulgui aprofitar tot el seu atractiu per captar gent d'arreu, sobretot si aconsegueix fer-se còmplice de restauradors premiats i d'afegir als atractius del seu call i del seu patrimoni, el fet d'estar a prop de museus com el Dalí de Figueres, de pobles com, per exemple, Besalú, o de la magnífica costa que va batejar Ferran Agulló. I que s'editen vídeos amb imatges que potser alguns consideren carrinclones, però que són les que venen i les que poden portar gent a la ciutat. Però també cal buscar la gent més propera, el turisme català, i per això ha estat una molt bona idea presentar Temps de Flors a Barcelona i fer-ne promoció arreu de Catalunya. I per això, per la importància que té tot plegat, cal pregar que una situació entre tercers no pugui embrutar, i mai tan ben dit, uns dies tan importants com Temps de Flors. Cal trobar, i ràpidament, una solució justa per a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.