Opinió

urbanisme

Reclamen millores a l'accés a Sant Daniel de Girona

Els veïns demanen a l'Ajuntament una vorera més ample i practicable per tal de garantir la seguretat dels vianants

També sol·liciten que es mantingui oberta la connexió amb Montjuïc

L'associació de veïns de Sant Daniel de Girona reclama a l'Ajuntament millores en l'accés al barri tant per al trànsit rodat com per als vianants. En un document que l'entitat veïnal ha fet arribar al govern municipal, els veïns posen en relleu el mal estat amb què es troba l'única entrada al barri.

L'associació indica que habitualment hi ha vehicles mal estacionats des de la plaça Sant Pere fins al carrer de les Monges, fet que “provoca que els veïns hagin de fer un eslàlom o hagin de passar per sobre la vorera”.

Els veïns també es mostren preocupats per aquesta situació “ja que causa malestar i una gran inseguretat perquè pensem que un vehicle d'urgències no té un accés fàcil al barri, ateses les dificultats que ja troba un vehicle petit”.

Més amplada de vorera

Els vianants que accedeixen al barri des del centre de Girona encara són objecte de més inseguretat. En el document, els veïns hi exposen que sovint hi ha vehicles aparcats, contenidors d'escombraries, trams amb vorera inexistent, malmesa o impracticable. El president de l'associació, Rafel Travé, destaca que aquesta realitat “la patim els veïns, però també tots els ciutadans que els caps de setmana vénen a fer-hi esport o a passejar-hi”. Diu que això genera “dificultats a les famílies que porten cotxets de nadons, carretons de la compra o persones amb cadira de rodes”.

El document ja es va fer arribar a l'any 2008 al govern tripartit, sense que s'hi trobés cap solució, per això ara l'han refet i l'han entregat al govern municipal de CiU.

Fins i tot els veïns fan, a més, una proposta d'actuació en què proposen treure el mur del riu Galligants i posar-hi una tanca per guanyar uns centímetres que permetessin eixamplar la vorera i posar-hi pilones per evitar-ne l'estacionament de vehicles i garantir la seguretat dels vianants.

Fa anys que els veïns del barri s'han mostrat preocupats pel fet de tenir només un accés, i per això, sol·liciten la possibilitat d'adequar de manera permanent la connexió entre Sant Daniel i Montjuïc que s'ha obert, provisionalment, per Girona Temps de Flors.

La regidora del barri, Coralí Cunyat, es compromet a estudiar la viabilitat de la millora a l'entrada del barri per bé que reconeix que quedarà supeditat a les partides pressupostàries per al 2013.

LA DATA

2008
Fa quatre anys
que els veïns ja van presentar la petició al govern tripartit, ara l'han tornada a presentar a CiU.

LA XIFRA

54
centímetres
és l'amplada total del punt amb la vorera més estreta per accedir del Barri Vell cap a Sant Daniel.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.