Opinió

Ull de peix

Verí

Ens empassem el verí dia a dia per immunitzar el cos social o perquè ens estan enverinant a poc a poc?

Mitridates, rei del Pont, va regnar un segle abans de Crist, i és famós perquè, tement ser enverinat, prenia cada dia petites dosis de verí per immunitzar-se. O això o prenia antídots, però la llegenda remarca la primera hipòtesi. Gràcies a això va tenir un llarg regnat i el seu nom ha esdevingut l'explicació que el verí es mata amb verí.

Nosaltres som mitridatistes? Vull dir, ¿ens empassem el verí dia a dia per immunitzar el cos social o perquè ens estan enverinant a poc a poc? Sento el neguit de Llanos de Luna, que ara, que hi ha altres preocupacions (us sona, l'argument?), ha atiat una absurda guerra de banderes; ho dic perquè la Comunitat de Madrid ha pagat als seus empleats, en concepte de pensions, 154 milions d'euros (sis milions i mig d'habitants) i Catalunya, només 75 milions (set milions i mig d'habitants); ho dic perquè un valencià, Carles Mateu, va parlar en valencià a la Guàrdia Civil i va ser vexat, acusat de crims imaginaris i humiliat (per cert, ha estat absolt: tururut!); ho dic perquè un anunci de cava extremeny diu: “En fútbol son los mejores. En cava no”; ho dic perquè els polítics catalans han d'instar el govern de Madrid a complir les recomanacions del Parlament Europeu pel que fa al marge de reducció del dèficit; ho dic perquè aquelles senyores tan decidides que ens prediquen “cumplir la ley” han de veure qui compleix la llei al seu partit, robant quantitats immenses de diners als ciutadans; ho dic pel desig de Wert d'“españolizar a los niños catalanes”, quan tothom està preocupat per la situació econòmica (us sona, l'argument?); ho dic perquè Ciutadans fa una crida al govern espanyol a dissoldre la democràcia catalana perquè el Parlament no opina com ells voldrien. Torno a la pregunta: ¿prenem aquestes petites dosis de verí per autoimmunitzar-nos, o ens estan enverinant a poc a poc? Els arguments de sempre han perdut potència, com allò del victimisme: si em trepitges el peu i em queixo, em diràs victimista? Perquè m'estan trepitjant, d'això no hi ha cap dubte. Què voleu? La resignació? La impunitat per continuar apropiant-se de l'estalvi català? O, encara millor: el franquisme. Sí, és això: volen el franquisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.