Opinió

Keep calm

100.000 a Brussel·les

No podem fer res que pugui ser interpretat, malèvolament, com un indicatiu que el clam popular es desinfla

L'Onze de Setembre d'enguany, a dos mesos del referèndum, és imperatiu tornar a fer una exhibició de la voluntat democràtica del poble català que arribi a tots els racons del món. La manifestació massiva del 2012 i la Via Catalana del 2013 van deixar, però, el llistó molt amunt. No podem fer res que pugui ser interpretat, malèvolament, com un indicatiu que el clam popular es desinfla. Una opció és dur 100.000 catalans a Brussel·les, eixamplant així el camí obert pels 10.000 valents que ja s'hi van manifestar l'any 2009. Una acció com aquesta assoliria quatre objectius bàsics: situar inevitablement la qüestió catalana en l'agenda política europea, fer una demostració de força del poble català, atreure l'atenció mediàtica internacional i evidenciar que Catalunya no vol la independència per aïllar-se del món, sinó per participar en el procés de construcció europea. La cirereta seria la connexió en directe entre aquesta manifestació i la que, també, es farà segur a Barcelona. La pregunta és: podem fer-ho? Després de l'èxit organitzatiu de la Via Catalana, no en tinc cap dubte.

A més, si hem estat capaços de transportar desenes de milers de persones a una capital europea per veure una final de la Champions, no serem capaços de mobilitzar 100.000 persones per la causa més important que pot tenir una nació? El calendari ens ajuda. La Diada d'enguany cau en dijous, de manera que és un dia laborable a Brussel·les i, per tant, es podria lliurar una petició a les institucions europees amb normalitat, fins i tot amb el suport d'un nombre important d'eurodiputats. L'endemà, per a nosaltres, serà pont. En conseqüència, no caldrà tornar apressadament a Catalunya i molta gent podria passar el cap de setmana a Bèlgica, a Holanda, a Suïssa o a París. Som-hi?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia