Opinió

LA GALERIA

Misericòrdia

Volia fer una obra de misericòrdia i anar a veure malalts a l'hospital. No em van deixar entrar perquè no tenia passi

Estic en una associació del meu poble des de la qual organitzem actes de mena variada: culturals, lúdics, musicals, gastronòmics… i sóc l'encarregat de buscar llocs, preus, condicions i tot allò que calgui per aconseguir una celebració rodona, una sortida, una excursió amb una mica de cara i ulls.

Ara m'he trobat havent de buscar un grup musical que canti bé, que estigui bé de preu, i un viatge d'un dia, amb un restaurant per anar-hi a dinar una cinquantena de persones. El més immediat i pràctic és internet, és clar; m'hi poso i veig que hi ha per triar i remenar, amb relació al que busco. Un grup de cantaires que fa només unes setmanes que han començat a actuar en públic i tenen pressa per fer-ho arreu, ofereixen els seus serveis “molt avantatjosos”. Els escric i em contesten que mil euros per una actuació amb factura, o vuit-cents per una sense papers. Mentrestant vaig cap a restaurants i busco àpats per a grups. Veig ofertes interessants amb uns menús que, literàriament almenys, fan goig i a preus molt assequibles. Els escric, em contesten enviant-me menús nous amb preus que doblen i tripliquen els anunciats a internet. Explicació que em donen: no tenen ningú per posar al dia les ofertes d'internet i aquells menús que jo he vist ja no existeixen. A més a més, pel dinar havíem de ser mínim seixanta persones (a internet només hi deia “grups”). I els cantaires em feien saber que els diumenges no podia ser, i si era un dia de cada dia ens havíem d'emmotllar als seus horaris laborals.

He pensat en allò que em va passar un dia, en relació amb un hospital de Girona: volia fer una obra de misericòrdia i anar a veure malalts, tal com demana i aconsella el missatge evangèlic. La misericòrdia és una actitud bondadosa de compassió vers altri, generalment de l'ofès vers l'ofensor o del més afortunat vers el més necessitat. En el cristianisme, és un dels principals atributs divins. Doncs no hi va haver res a fer, no senyor. No em van deixar entrar a l'hospital perquè havia de tenir un passi, ser familiar del o dels malalts, i anar-hi de quatre a set de la tarda. Buscant alternatives vaig veure que l'obra de misericòrdia completa era “visitar els malalts i presos”. Qualsevol ho intenti a la nova presó de Figueres, llegeixo que els mateixos advocats dels presos s'han d'esperar dues hores o més per poder-los atendre…



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia