Opinió

la crònica

Existeix l'oposició?

Es liciten les obres per urbanitzar una part de la plaça del Pallol, propòsit pendent des de fa molts anys i que per diverses circumstàncies s'ha demorat. Surt una empresa que s'adjudica l'obra a la subhasta amb un trenta-cinc per cent de rebaix sobre el preu de sortida fixat per l'Ajuntament de Girona. Ho han llegit bé. Un trenta-cinc per cent. Vol dir que de cada cent euros a cobrar, es conformen cobrant-ne seixanta-cinc. Tothom content i el regidor d'Urbanisme encara més cofoi perquè –diu– l'import no esmerçat
en aquest concurs es podrà destinar a altres treballs pendents.

Una breu anàlisi sobre aquesta qüestió ens porta a dues alternatives: o bé els tècnics que varen fer els càlculs del cost de l'obra per portar-ho a subhasta varen tirar amunt, valorant els treballs molt més enllà del seu cost real, o l'empresa adjudicatària volia assumir l'obra a qualsevol preu, malgrat que hi deixés la pell i els resultats de l'explotació. Avui –i potser aquest no és el cas– hi ha empresaris que assumeixen treballs temeràriament i a la desesperada a preus insuficients perquè necessiten donar feina als seus treballadors abans que tenir-los asseguts al taller mà sobre mà. És un dels drames d'aquesta crisi que hi ha qui es nega a acceptar, quan encara està lacerant molt fort la nostra comarca, i no podem saber qui en sortirà viu.

És clar que l'adjudicatària pot abrigar l'esperança que l'obra necessitarà feines complementàries que no consten en el plec de condicions, i la seva execució li pot compensar la pèrdua, però en aquest cas el regidor d'Urbanisme es quedarà sense aquella despesa estalviada. De qualsevol manera el que és d'esperar és que finalment es posi en marxa l'obra per començar a netejar uns espais deixats de la mà de Déu i de l'Ajuntament.

No obstant, en aquests i molts altres temes, no entenem que l'oposició municipal no hi digui res. Repassant els diaris d'uns quants mesos no trobem gaires notes ni senyals de la posició dels grups que no formen part de l'equip municipal. Els està tot bé? Troben que la gestió dels actuals gestors és perfecta? O resulta que estem davant d'una oposició desmembrada, sense nord ni guia, que “deixa fer” i ja us arreglareu? La veritat és que en tots els anys de democràcia mai havíem presenciat tant de silenci quan –honradament– hi ha qüestions que requeririen respostes dures i assenyades. Què esperen els edils opositors? És de suposar que la posició de Pia Bosch, proclamant que no es presentarà a les properes eleccions, ha deixat els socialistes amb poca veu i organització. Tal vegada en els plens es fan sentir, però les seves opinions no arriben al coneixement públic. S'haurien d'espavilar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia