Opinió

La columna

La vida simètrica

La infantesa d'ara no té
res a veure amb la dels nostres avis, però també
la vellesa ha canviat molt

Les criatures van sovint al pediatre, tenen cangurs quan els pares surten, van a la guarderia amb bolquers de recanvi i la roba marcada perquè no hi hagi equivocacions. A la llar d'infants i al parvulari juguen al Memory i a dòmino amb figures d'animals; fan exercicis de psicomotricitat, canten, ballen, omplen àlbums de dibuixos i fan treballs manuals que porten a casa amb il·lusió; elaboren panellets i dolços, celebren la castanyada, Nadal i Sant Jordi amb festes obertes a les famílies.

Els avis porten els néts amunt avall amb el cotxet quan són petits, els acompanyen a l'escola i els van a buscar, fan de cangurs gratuïts, van a la castanyada i a totes les festes, festivals, concerts i representacions de la guarderia, del parvulari i de l'escola; per carnestoltes les àvies cusen disfresses i els avis fan una espasa de fusta o recorren la ciutat per trobar un turbant de rei moro. Certament, la infantesa d'ara no té res a veure amb la que van tenir els nostres avis, però també la vellesa ha canviat molt, entre d'altres raons perquè cada dia augmenta la franja de gent que noranteja.

A mesura que els avis són més grans tendeixen a reproduir les pautes dels nens petits. Visiten sovint el geriatre, tenen cangurs que els vetllen i els acompanyen, van a un centre de dia amb bolquers de recanvi i amb la roba marcada per no confondre's. Allà juguen a cartes i a dòmino, fan jocs de memòria; fan exercicis de psicomotricitat, canten, ballen, omplen quadernets de pinta y colorea i treballs manuals que després porten a casa amb il·lusió; fan pastissos i galetes; celebren la castanyada, Nadal i Sant Jordi amb festes obertes a les famílies... I els néts, que ja s'han fet grans, fan de cangurs dels seus avis, els acompanyen i els van a buscar al centre de dia, amb cadira de rodes si s'escau,
i es fan fotos amb ells quan es disfressen per carnestoltes. A vegades, la vida és simètrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia