Opinió

L'ARTICLE

antoni segura

Justícia a mida

La Constitució espanyola proclama que “Espanya és un Estat democràtic de dret... on ningú serà discriminat per raons d'opinió” (art. 1.1. i 14). Però Santiago Vidal, fidel complidor dels principis constitucionals en l'exercici de la seva professió, ha estat suspès per tres anys com a jutge per haver participat en el seu temps lliure en la redacció d'una Constitució catalana. Així, d'una sola tacada, es deixa sense efecte allò que s'afirma i, de retruc, s'intenta posar fora de joc una figura de referència en el procés endegat a Catalunya per exercir amb plenitud i llibertat el dret a decidir dels seus ciutadans.

Ha estat el CGPJ qui ha pres la decisió. El seu president, Carlos Lesmes, ha estat director general en dues ocasions (governs de José María Aznar) i ha participat en setze cursos de la FAES, el graner ideològic del PP. Però això darrer no suposa incompatibilitat perquè ho feia en el seu temps lliure. Com Vidal que, tanmateix, ha estat suspès temporalment. Cal gaire més per entendre el fons de l'entrellat i la disparitat de criteris? No, és obvi. Dedicar-se a Espanya, encara que sigui des de posicions ultraconservadores, és lloable. Fer-ho per Catalunya és penalitzat. Justícia a mida o, pitjor encara, pura ideologia.

Catedràtic d'història contemporània de la Universitat de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia