Opinió

Ca montes

Eliminats

Eliminarien els partits nacionalistes no espanyols, si pogueren, de les eleccions? No en tinguen cap dubte.
Si pogueren

S'ha organitzat un cert enrenou per la decisió de la cadena de televisió La Sexta de presentar les enquestes de les eleccions autonòmiques ensenyant només les dades dels partits “nacionales”. Concretament, una d'El Mundo sobre la Generalitat Valenciana va ser presentada eliminant la presència de Compromís a les noves Corts. El mateix gràfic que publicava El Mundo, en què Compromís obtenia vuit escons, era presentat per La Sexta barrejat dins l'epígraf “altres” amb una enorme taca de color gris en què havia desaparegut tota referència al partit nacionalista valencià.

No és una anècdota, sinó una tàctica. Perquè dies abans havien fet el mateix amb una enquesta sobre el País Basc, on no es van atrevir, encara, a fer desaparèixer el PNB, però sí l'esquerra abertzale.

La qüestió, la pregunta, és evidentment per què ho fan. Una possibilitat és que consideren que els seus espectadors són incapaços d'entendre la diversitat i la pluralitat. Però és poc creïble perquè la diversitat entre els partits espanyols bé que l'ensenyen. Cosa que obre la porta a l'única resposta creïble: els fan nosa els partits nacionalistes no espanyols. I com que els fan nosa els eliminen.

Els eliminarien, si pogueren, de les eleccions? No en tinguen cap dubte. Si pogueren. Ja hi ha hagut de fet veus fent propostes que acabaran derivant, en poden estar segurs, en models polítics en què allò que en diuen els nacionalismes perifèrics tinguen traves legals fins i tot per a presentar-se. Tal com va el debat per les Espanyes això acabarà així i La Sexta, en aquest sentit, només ens haurà tornat a demostrar que van avançats al seu temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia