Opinió

la crònica

Caques de gos

La setmana entrant, els gironins estem convocats a les urnes. Els qui optin per la urna electrònica, tenen tota la setmana. Els qui hi vulguin anar personalment, només el divendres i el dissabte als punts de votació que s'han preparat. L' Ajuntament ha fet un gran desplegament de mitjans per difondre aquest esdeveniment: pancartes, anuncis, dissenys, paperetes nominals, electrònica puntera... Tot perquè sigui un èxit i la gent s'animi a emetre el seu vot.

Posats a complir com a bons ciutadans, repassem els projectes corresponents al Barri Vell, que és el que ens toca. Cal escollir entre: treure caques de gos, instal·lar càmeres per evitar actes incívics, fer un estudi acústic o recuperar “actes populars” (amb 9.000 euros d'assignació per tot l'any). Ho llegim al prospecte municipal i ens deixa freds. Tanta fressa per triar entre treure caques, instal·lar càmeres o fer cercaviles? És tot el que se'ls acut que necessita el Barri Vell, quan es l'eix del turisme?

Aquesta mena d'accions mínimes, no les ha de fer l'Ajuntament d'ofici, és a dir, perquè ja pertoca fer-les? Necessiten l'impuls del vot popular? Cal motivar la població per tan poca cosa? Però és que si ens fixem en el previst als altres barris, no solen ser gaire més esplèndids ni imaginatius el projectes presentats. La majoria són obres o millores que ja cal fer; I'Ajuntament cobra l'impost sobre béns immobles, precisament, per millorar els carrers, fer-los més segurs i confortables. El sorprenent és que hi ha barris on es presenta un únic projecte. Llavors, de què serveix anar a votar? Amb un solitari vot n'hi haurà prou per tirar-ho endavant. Només un i prou!

Mentrestant, els projectes importants, aquells que una vegada i una altra han anunciat i no han fet –com ara la substitució del pedrís de Sant Daniel per una barana i millorar-ne l'accessibilitat, convertir el carrer Jeroni Real de Fontclara en un passeig que miri al riu, transformar la Devesa, urbanitzar les Pedreres i tants altres que s'anuncien a so de bombo i platerets i ja no se'n torna a parlar més– no són en aquest qüestionari, com no hi és arranjar l'entorn i l'accés al nou pont sobre el Ter, a què els vianants només poden arribar pel costat del Trueta amb perill de la vida, ni mi llorar d'una vegada el barri màrtir del Pont Major, o fer neteja de les lleres del Ter, on es poden veure encara les restes d'arbres de les darreres riuades, o donar solució a l'entorn caòtic de l'Auditori...

Respectem la dinàmica i la voluntat municipal de tornar a convocar els ciutadans. És admirable el desplegament de mitjans per aconseguir motivar-nos. Però, algun dia, hauran de fer-ho per resoldre temes importants. Les caques de gos no mereixen urnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia