Opinió

LA GALERIA

El Trueta, a debat

Cal tenir en compte, i molt, l'opinió dels professionals del Trueta, però no els faran cas i el debat serà com ara, electoralista

Que vint-i-vuit caps de servei i caps de secció de l'hospital Josep Trueta, dels vint-i-nou que hi ha, facin pública la seva opinió demanant que el debat sobre la construcció del nou hospital de referència de les comarques gironines s'allunyi de l'ús electoralista i del populisme, és digne d'admiració però no servirà de res perquè si en aquests moments hi ha alguna cosa clara en aquest debat, en plena campanya, és electoralisme i populisme. La prova la vam tenir en el debat de candidats organitzat per TV Girona, Fem Girona i El Punt Avui, quan la candidata popular Concepció Veray va llançar l'acusació que l'alcalde Puigdemont s'havia venut el projecte del Trueta a Salt, cosa que va fer saltar immediatament l'actual alcalde, que ho va negar rotundament i va preguntar a la candidata del PP d'on havia sortit això: “És un rumor”, va ser la resposta. Hem parlat de CiU i del PP, però tots els altres partits entren en el joc i com que són eleccions municipals prioritzen per davant de tot que el nou hospital estigui en el terme municipal de Girona per davant de qualsevol altra consideració. Fa una certa gràcia si recordem que el Josep Trueta, quan era la Residència, en l'època franquista, es va construir en terreny del municipi de Sant Gregori, per la qual cosa els que hi van néixer durant molts anys van tenir Sant Gregori com a lloc de naixement i no la ciutat de Girona. En tot cas, la decisió d'on s'ubicarà l'hospital no és de l'Ajuntament, sinó de la conselleria de Salut, i el conseller Boi Ruiz sempre ha deixat clar que es construirà a la zona nord de Girona, sense acabar d'especificar si serà al terme municipal o si una part podria estar ubicada a Sarrià de Ter.

L'alcalde de Salt lluita perquè el nou Trueta vagi al seu municipi i ho justifica amb raons econòmiques, primer, i assistencials, després. Blasmar-ho ha estat a l'ordre del dia, però després de la nota feta pública pels professionals del Trueta, potser caldria reconduir el debat, apartar-ne no els polítics sinó el debat electoralista i populista, i deixar a les mans dels que hi entenen la decisió quan toqui prendre-la. Francament, a mi no em serveix allò que ha de ser a Girona per decret llei, sinó que ha de ser allà on toqui i que serveixi millor als ciutadans des d'un punt de vista de servei i econòmic. I, és clar, m'ha fet pensar molt el que diuen els metges, que alguna cosa hi deuen entendre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia