Opinió

Ca montes

Cap a Washington

El capitalisme trucat espanyol funciona així

Tots recordem que fa anys Iberia va afirmar que no era negoci volar des de Barcelona fins a Amèrica. Abans Iberia volava des de Barcelona a diverses ciutats americanes però un dia va decidir concentrar tots els seus vols intercontinentals a l'aeroport de Madrid. I l'excusa que va donar per fer-ho és que no eixia a compte volar a Amèrica des de Barcelona.

Aquesta setmana, però, United Airlines ha anunciat un nou vol entre Barcelona i Washington que començarà el pròxim mes de maig. El vol s'afegirà al que aquesta companyia ja fa a Nova York. Amb això eixiran regularment del Prat setze avions cap a Amèrica. Tres a Nova York. Dos en cada cas a Toronto, Montreal i São Paulo, i un a Filadèlfia, Washington, Charlotte, Atlanta, Miami, Bogotà i Buenos Aires. D'aquests setze vols intercontinentals cap a Amèrica, cap ni un, ni un de sol, és d'Iberia. La companyia espanyola ni tan sols s'ha plantejat el mercat de Nova York, ciutat on hi ha tres companyies americanes que volen cada dia des de Barcelona.

El capitalisme trucat espanyol funciona així. I alerta a la dada complementària: des de Madrid, comptant amb un suport increïble de part d'Aena i l'Estat, Iberia vola a vint-i-cinc ciutats americanes. Vint-i-cinc. La xifra corprèn. Des de Madrid Iberia sembla que veu que hi ha negoci en volar a Medellín o a Guatemala però en canvi no veu cap oportunitat de negoci des de Barcelona, ni després que les companyies americanes i asiàtiques s'estiguen fent un tip d'ocupar l'espai que ells mateixos absurdament deixen buit. I que seguiran deixant buit malgrat que ja s'anuncien operacions des de Barcelona fins a Mèxic, la costa oest dels Estats Units i Xile.

Però això a ells no els impressiona. No oblidem que el mercat, la racionalitat econòmica, la competència i totes eixes coses que qualsevol humà tindria en compte, per als del palco del Bernabéu només són una molèstia…



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia