Opinió

Ara torno

El braç dret de Putin

Hi ha hagut durant anys un debat a escala mundial sobre la raó per la qual Vladímir Putin manté el braç dret enganxat al cos i mentre camina només balanceja de manera normal l'esquerre, i fins i tot quan està quiet aquest braç dret sol estar més enganxat als cos que l'esquerre. No els parlo d'un debat d'aquests típics de les xarxes socials en què tot és parlar per parlar. Tot i que és a internet on trobaran tota mena d'imatges on poder analitzar-ho. El cas és que en aquest debat hi han participat de manera professional neuròlegs de diversos països, que han estat estudiant detingudament imatges dels seus moviments en els més diversos actes en què participa. I durant molt temps la seva investigació se centrava a intentar demostrar que aquesta aparent immobilitat era un símptoma incipient de la malaltia de Parkinson. El que els desconcertava, però, eren les imatges que Putin mateix s'ha cuidat prou bé de divulgar en què se'l veu muntant a cavall amb el tors nu o fent tir amb arc o nedant en aigües gèlides, etc.; fent la competència a Chuck Norris i Steven Seagal, vaja.

Doncs bé, si també han seguit aquest misteri, ja saben que ha quedat aclarit. Sembla que definitivament. Res de Parkinson. La raó de dur el braç dret enganxat al cos és el seu entrenament com a agent de l'antiga KGB, l'agència d'espionatge soviètica, on va estar durant setze anys. El que ha portat a aquesta conclusió és que aquest mateix gest el fan altres dirigents russos que també havien pertangut a la KGB. Amb l'excepció de l'avui primer ministre, el menut Dmitri Medvédev, que també fa el mateix gest però que s'ha conclòs que només ho fa per imitar el seu admirat Putin, ja que ell no té antecedents com a espia soviètic. En la conclusió que van publicar els neuròlegs el dia 14 passat, la raó oficial és una “adaptació conductual” de Putin al que recomana el manual de la KGB: portar el braç dret enganxat al cos per estar alerta en cas d'haver de treure la pistola.

Vet-ho aquí. Misteri resolt, que diria el professor de Debò de La Competència. Ara bé, tant o més que aquest misteri, a mi m'ha encuriosit més aquesta curiositat pel braç dret de Putin. Vull dir que m'han encuriosit més els que hi han dedicat tant temps i tanta atenció que el fet mateix. És com si algú es fixés en la cella esquerra de Messi i s'oblidés de les meravelles que és capaç de fer amb tot el seu cos i una pilota de futbol. El que és per estudiar de Putin és el seu cervell, que és el que el fa realment perillós per al món sencer. Tingui Parkinson o no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia