Opinió

La columna

Cinc a quatre

Fins avui, n'hi havia quatre que, abans de presidents, no havien sigut alcaldes

En el moment d'escriure aquest paper, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, encara no ha estat elegit president de la Generalitat de Catalunya, si bé en el moment de llegir aquest paper, estimat lector, si una força major no ho evita, es podrà dir que el fet ja és un fet. A mi, que en alguna ocasió en els darrers anys he escrit sobre Puigdemont catalogant-lo entre els genis de Catalunya, perquè el nostre país petit ha aportat al món un bon grapat d'imbècils, però també un bon grapat de genis, l'elecció de Puigdemont em sembla, d'entrada, un encert. I ja hi haurà temps i episodis per als judicis de valor sobre el seu pas pel palau gòtic del costat muntanya de la plaça de Sant Jaume.

Com que aquests dies els analistes experts ens saturaran sobre el canvi de president, em limito a fer un apunt sobre una dada sense importància quant a l'actualitat, però que té a veure amb el perfil dels nou presidents que ens vénen al cap: Macià, Companys, Irla, Tarradellas, Pujol, Maragall, Montilla, Mas i Puigdemont. Fins avui, n'hi havia quatre que, abans de presidents, no havien sigut alcaldes: Macià, Tarradellas, Pujol i Mas. En canvi, els altres quatre, abans de la medalla del càrrec de president, havien rebut la vara d'alcalde: Companys i Maragall van ser-ne de Barcelona, Irla de Sant Feliu de Guíxols i Montilla de Cornellà de Llobregat. Anàvem quatre a quatre i amb Puigdemont, que abans de la presidència de la Generalitat de Catalunya ha passat per l'alcaldia de Girona, s'ha desfet l'empat: cinc a quatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia