Opinió

A la tres

Pedro Mariano Sánchez

“El primer discurs del líder del PSOE va deixar clar que res no serà millor que si ho fes el líder del PP

Els catalans situats més a prop del postautonomisme que de la preindependència poden haver pensat que l'encàrrec del rei Felip al senyor Pedro Sánchez perquè intenti formar govern és una notícia millor per a Catalunya que no pas si l'encàrrec hagués estat fet al senyor Mariano Rajoy. A l'arcàdica Espanya de les autonomies, recordem-ho, sempre era una mica millor, o una mica menys pitjor per als disciplinats catalanets, que manessin els socialistes que no pas que ho fessin els populars. Ai, quins temps, aquells que vam viure contents i enganyats. El temps passa i ara tots els catalans situats en el mes de febrer de l'any 2016 tenen prou informació i experiència acumulada per saber que el PSOE d'avui és exactament la cara B del PP.

Aquesta constatació no és pas fruit d'una impressió o d'un prejudici, sinó, bàsicament, de l'audició de la roda de premsa del senyor líder dels socialistes de dimarts al vespre un cop acceptada la missió d'intentar pactar la investidura. Poc després de començar, el senyor Sánchez etzibava aquesta perla, parlant del PP: “Sempre tindran la mà oberta per als assumptes d'estat, bé siguin els assumptes vinculats amb el terrorisme, bé siguin els assumptes vinculats amb el desafiament sobiranista a Catalunya.” Equiparar terrorisme i sobiranisme, caram. N'hi ha més: “El desafiament de la crisi de convivència que pateix Catalunya (...) la convivència que ara mateix està posada en qüestió pel secessionisme i l'independentisme.” Un altre que es pensa que si repeteix una mentida un milió de vegades aconseguirà que es converteixi en veritat.

Més munició verbal: “Que ningú en tingui cap dubte, el PSOE defensarà sempre la integritat d'Espanya.” L'última, i definitiva, d'entrada pot semblar una finestra d'oportunitat: “El PSOE defensarà la Constitució espanyola i el respecte a la llei amb fermesa. Però amb la llei no n'hi ha prou, cal avançar cap a l'estat federal que garanteixi una Espanya diversa.” A continuació, la finestra es tanca de cop: “No farem cap reforma constitucional que no compti amb el PP.” El PSOE, el PP, el bucle espanyol de l'Espanya eterna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia