Els ajuntaments poden cedir els locals

Alfons López Tena, exvocal del Consell General del Poder Judicial espanyol, està coorganitzant des de Vic les consultes que es faran a la comarca d'Osona el dia 13 de desembre. Tena defensa que les consultes són «absolutament legals» i que, per això, els ajuntaments poden cedir, en principi, qualsevol local per a la seva celebració. Tena explica que el que va passar a Arenys de Munt és que l'advocat de l'Estat espanyol va esperar a pocs dies abans de la celebració de la consulta per forçar-ne la «suspensió cautelar», al·legant urgent necessitat. D'aquesta manera, la consulta no es pot fer, tot i ser legal, ja que, en espera del judici, se suspèn cautelarment. Per això Tena explica que Osona Decideix, que organitzarà entre una trentena i una quarantena de consultes, no ha demanat cap local públic, ja que «es corre el risc que una mesura cautelar ho paralitzi». Tena vaticina que si l'Estat espanyol vol entrar en aquest joc no farà res fins pocs dies abans del 13 de desembre. Tena també constata que a Arenys de Munt es va cometre un error, que va ser prendre un acord de ple per cedir un local, cosa que no es fa mai.

«La prova que la consulta és legal és que el govern espanyol no la va impedir», remarca Tena. L'advocat també constata que la repercussió d'aquestes consultes és «evident», ja que «es veurà què pensa la gent». «Quan la gent vota, sempre té efectes», considera Tema. També afirma que, a Osona, al mateix temps s'ha fet una tasca de treballar amb tots els sectors socials, fossin o no favorables a la independència, com ara el bisbat. «El que ha passat a Girona, no ha passat aquí», assenyala Tena, en referència a la prohibició de cedir espais parroquials per a la realització o organització de les consultes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.