Política

municipal

procés sobiranista

Veïns de Tiana voten què fer amb mig milió d’euros

El procés participatiu, que s’enceta avui, permet triar entre cinc projectes a què es destina el romanent del 2016

L’Ajuntament de Tiana ha decidit donar la paraula als veïns del poble perquè decideixin quines inversions cal fer amb el romanent del pressupost municipal del 2016, que suma prop de mig milió d’euros. Els tianencs poden triar a través d’un procés participatiu entre cinc projectes diferents. “Volem conèixer l’opinió dels veïns a l’hora de prioritzar projectes que creiem que són necessaris”, assegura l’alcaldessa de Tiana, Ester Pujol.

Les diferents propostes que es presenten a votació són la creació d’un aparcament a l’aire lliure al centre del poble, el condicionament de la masia de can Riera perquè es converteixi en un espai polivalent on es puguin fer actes culturals i relacionats amb la gastronomia, la construcció del nou local de l’Agrupament Escolta, la millora del parc del Doctor Mascaró i la remodelació de la Casa de la Delfina per convertir-la en punt d’informació turística i de promoció econòmica.

Avui comença el període de votacions. Per participar-hi cal ser major de setze anys i estar empadronat a Tiana. Qui vulgui fer-ho s’ha d’inscriure prèviament al web www.tianaparticipa.cat i podrà votar de manera telemàtica durant tota la setmana. També es podrà votar de manera presencial a les urnes digitals que s’instal·laran a l’Ajuntament els dies 15, 16 i 17 de juny. La plataforma digital que es farà servir per al procés permet compatibilitzar de manera simultània el vot presencial i el vot des de qualsevol dispositiu electrònic.

Els resultats serviran per decidir quina inversió es prioritza. L’alcaldessa assegura que la que obtingui més vots podrà començar a materialitzar-se aquest mateix any. Pujol manté que l’objectiu d’aquest tipus de procés, que és el primer cop que es fa per decidir com prioritzar les inversions del romanent del pressupost, és “que ningú se senti exclòs i tothom que ho vulgui hi pugui dir la seva”. El nombre de projectes que es poden tirar endavant amb aquest mig milió dependrà de quins siguin els que reben més vots, ja que no tots tenen el mateix cost. Pujol assegura que l’Ajuntament donarà a conèixer a mitjan juliol quin ha estat el resultat de les votacions i quins projectes tindran prioritat.

LA XIFRA

7
dies
tenen els tianencs per decidir a quin projecte volen destinar el romanent del pressupost del 2017


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia