Política

Procés sobiranista

La CUP crida a “escombrar el capitalisme, la corrupció i la monarquia”

Presenten la campanya per al referèndum de l’1 d’octubre

Demanen participació, perquè “el referèndum no és del Govern, malgrat que és la seva responsabilitat organitzar-lo”

No hi ha preocupació per la denúncia de la Generalitat: continuaran les accions contra el turisme

L’esquerra independentista, integrada per la CUP, Arran i Endavant, entre d’altres organitzacions, ha presentat aquest dijous la seva campanya per al referèndum de l’1-O, que plantegen com una oportunitat per “escombrar el capitalisme, el patriarcat, la corrupció i la monarquia”, que consideren les principals estructures de poder.

En roda de premsa, la portaveu d’Arran, Mar Ampurdanès, ha reivindicat el referèndum com la possibilitat de “derrocar totes les estructures de poder” –que la diputada de la CUP Anna Gabriel ha qualificat com a desiguals, misògines i patriarcals–, i de construir una eventual república catalana socialista, feminista i ecològicament sostenible.

La campanya, amb el lema “Escombrem-los! Desobediència, autodeterminació, Països Catalans”, està il·lustrada amb un cartell en el qual apareix una dona escombrant el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy; el rei Felip VI; l’ex-president del Govern central José María Aznar; els ex-presidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas, i el cardenal Rouco Varela, entre d’altres. “Són símbol del règim que volem trencar”, ha explicat Ampurdanès sobre les persones que apareixen en el cartell, que també estan dibuixats al costat d’objectes que els vinculen amb casos de corrupció o fets que han protagonitzat, com Rajoy amb un sobre ple de diners, Mas i Pujol amb el 3% i el cas Palau, i Aznar amb un míssil fent referència a la Guerra de l’Iraq.

També hi apareixen la germana del Rei, Cristina de Borbó; l’exalcalde de València Rita Barberà; el president del Reial Madrid, Florentino Pérez; l’ex-president de la Diputació de Castelló Carlos Fabra; l’ex-president del Govern balear José Ramón Bauzà, i el torero Juan José Padilla

La portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Laura Gisbert, ha cridat la mobilització de la gent per defensar l’1-O, ja que ha alertat que “el referèndum no és del Govern, malgrat que és la seva responsabilitat organitzar-lo”, i ha destacat que la gent en garantirà la celebració i impedirà les accions de l’Estat, que, al seu parer, té armes importants per evitar-lo.

També ha advertit que “no és cert que el procés d’independència no serà conflictiu i que es passarà de la llei a la llei”, en referència a l’estratègia del Govern. Segons l’esquerra independentista, l’única manera de celebrar el referèndum és desobeir l’Estat i organitzar una mobilització popular massiva.

Malgrat que no ha donat detalls sobre com es desenvoluparà aquesta campanya, Ampurdanès ha explicat que faran actes a diferents punts dels Països Catalans, per visualitzar que “el referèndum és una eina més per construir un nou model de país”.

Aquesta campanya es durà a terme de manera paral·lela a la que va iniciar la CUP al juny pel “Sí” sota el lema “Viure vol dir prendre partit”, i a la que fa Arran en contra del turisme massiu, que Ampurdanès ha sostingut que continuaran duent a terme les accions que considerin necessàries i que no els “amoïna per res” que la Generalitat hagi denunciat les destrosses al bus turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Alemanya

Augmenta la tensió en la protesta contra l’ampliació de la ‘gigafactoria’ de Tesla

Barcelona
Política

Mor Pili Hernández, exregidora de Torredembarra

Paneque (PSC) demana el vot per iniciar una nova etapa a Catalunya

LLORET DE MAR
SOCIETAT

La Junta Electoral avisa que els acampats no poden fer propaganda el 12-M

BARCELONA
índia

L’oposició índia celebra com un triomf la llibertat sota fiança d’un líder detingut

barcelona
Guerra a Gaza

Tanquen la seu de l’Unrwa a Jerusalem Est després de dos atacs seguits

Barcelona

La CUP defensa fer fora “les forces d’ocupació” de Sant Climent Sescebes

SANT CLIMENT SESCEBES
Nacions Unides

Una aclaparadora majoria de l’Assemblea General demana la integració plena de Palestina a l’ONU

Barcelona
GIRONA

Veray demana el vot als indecisos per evitar una govern independentista

GIRONA